E.ON Energie România a modernizat instalația de nocturnă a Arenei Naționale

Compania E.ON Energie România a realizat lucrările de modernizare a instalației de nocturnă a stadionului Arena Națională din București, în cadrul unui proiect mai amplu, care a vizat pregătirea pentru turneul UEFA EURO 2020, conform unui comunicat al companiei.

Lucrările au urmărit îmbunătățirea nivelului de iluminat, astfel încât nocturna stadionului să fie conformă cu cerințele UEFA. Conform Ghidului UEFA pentru stadioane de calitate, sistemul de iluminat trebuie configurat în aşa fel încât întreaga suprafaţă de joc să fie iluminată în mod egal, fără zone în umbră şi, de asemenea, trebuie să integreze niveluri de iluminat conforme cu cerinţele pentru transmisiunile HD TV.

Realizarea proiectului, care a venit în completarea nocturnei existente, a implicat lucrul la înălțime cu alpiniști utilitari, adăugarea a 60 de noi aparate de iluminat LED pe structuri metalice dedicate, proiectarea și montarea de instalații electrice, realizarea de teste etc.

La finalul a 4 săptămâni de lucrări de execuție, o echipă de experti UEFA a verificat parametrii luminotehnici ai nocturnei modernizate. Pe lângă avantajele bine cunoscute ale tehnologiei de iluminat LED, noua instalație este cu atât mai performantă deoarece permite și integrarea cu sisteme de automatizare.

Stadionul Arena Națională are o capacitate de 54.000 de locuri și a fost dat în folosință în anul 2011.

În cadrul turneului final UEFA EURO 2020, care se desfășoară în perioada 11 iunie-11 iulie, Bucureștiul va găzdui patru partide, trei din grupa C și o optime de finală.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

sursă foto: Mihai Petre,wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *