E.On confirmă: Frank Hajdinjak pleacă, va fi înlocuit de Manfred Paasch. Cătălin Iordache va fi directorul E.On Energie

Compania germană a emis astăzi un comunicat de presă care confirmă schimbările de la vârful conducerii operațiunilor din România, anunțate în premieră de e-nergia.ro

Iată, integral, comunicatul:

După mai bine de 15 de ani de activitate în România, Frank Hadinjak, directorul general al E.ON România, a decis să părăsească organizația, începând cu data de 30 septembrie a.c.

Frank Hajdinjak a venit în România în anul 2004 şi a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord. Începând cu anul 2008 a fost numit CEO al E.ON România, în această perioadă companiile E.ON de furnizare, respectiv de distribuţie, devenind primele companii integrate de gaze naturale şi energie electrică din ţara noastră.

“Venirea în România a fost cea mai bună decizie din cariera mea de până acum. Au fost 15 ani plini de provocări, în care am reuşit împreună cu colegii români să transformăm fostele companii de stat în companii competitive, orientate spre client, pregătite pentru noua lume a energiei. Aş putea spune după atâţia ani petrecuţi în România că sunt în mare parte şi eu român, iar E.ON România este copilul meu de suflet. Am găsit aici foarte mulţi profesionişti şi a fost o plăcere să muncesc cu ei, să avem rezultate bune pe o piaţă dificilă, în continuă schimbare. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, nu aş fi reuşit fără ei. Acum, pentru mine este timpul unor noi provocări. Îi urez succes noului director general”, a spus dl. Frank Hajdinjak.

Începând cu1 octombrie 2019 Manfred Paach, care a ocupat anterior funcția de CFO în compania E.DIS, va fi numit CEO E.ON România. Manfred vine cu o experiență bogată care include câțiva ani la conducerea Boardului E.ON Bulgaria și o expertiză profesională valoroasă în special în distribuție și reglementare.

Totodată, începând cu 1 octombrie, dl Cătălin Iordache, în prezent director general Axpo România, va prelua conducerea E.ON Energie România, devenind totodată şi directorul general adjunct al E.ON România. Aceste poziţii sunt ocupate în acest moment de dl Dan Morari care a decis să părăsească Grupul E.ON , începând cu 1 octombrie a.c.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro.

2 Comments

  1. Era si timpul! Trebuia sa se termine cu rubedeniiile, prietenii si amantlacurile si in special cu gasca de la Mures… Sa speram ca se termina cu sfertodoctii si impostorii gen Claudia Griech si prietenul ei intim George Precup. Este prima multinationala din Romania in care CCO-ul, recte Claudia Griech, are doar meritul ca a fost nevasta unui prieten de al lui Frank, in rest neavand niciun studiu in domeniu, doar limbi straine…iar directorul de dezvoltare/inovatie este fosta traducatoare a lui Frank si actuala nevasta…
    E prima companie in care este actionar statul roman iar managerii au masini de servici Porsche (911 etc.) si Mercedes cabrio. Nici parlamentarii nostrii nu au fost in state de asemenea arogante…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *