E.On a vândut afacerea din Cehia companiei ungare de stat MVM, care a depus ofertă și pentru activele CEZ din România

Grupul german de utilităţi E.On a anunţat sâmbătă vânzarea operaţiunilor de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale din Cehia companiei energetice MVM din Ungaria, transmite Reuters citată de Agerpres.

Compania energetică controlată de statul ungar MVM Zrt. a anunţat încă de la începutul lunii iulie că analizează mai multe achiziţii în statele din Balcani şi în domeniul energiilor regenerabile, înaintea unei posibile oferte publice iniţiale, a declarat luni directorul general Gyorgy Kobor într-un interviu acordat Bloomberg.

Amtim că MVM a depus o ofertă pentru achiziția activelor CEZ din România.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii. Afacerea din Cehia aparţinea companiei germane Innogy, pe care E.ON a achiziţionat-o în 2019. Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea preluării Innogy, E.ON a vândut diverse active, inclusiv operaţiunile de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale din Cehia. Afacerea vândută are 1,2 milioane de clienţi pe segmentul de gaze naturale şi 0,4 milioane în domeniul electricităţii, într-o ţară cu aproximativ 10,2 milioane de locuitori

„Tranzacţia marchează ultimul pas în îndeplinirea angajamentelor luate de E.ON în contextul obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare în vederea preluării Innogy”, se arată într-un comunicat al E.ON.

Grupul german E.ON are o prezenţă importantă pe piaţa din România, deținând una dintre cele opt distribuții de electricitate de energie electrică, una dintre cele două mari distribuții de gaz, și afacerile e furnizare de gaz și energie electrică. Și E.On a depus, împreună cu Allizanz, o ofertaă pentru activele CEZ din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *