E.On a pus o centrală fotovoltaică de 155.000 de euro și 140 kWp pentru producătorul de alimente Sitemani din Sibiu

E.ON Energie România și Sitemani, unul dintre cei mai cunoscuți producători de alimente din țară, au finalizat un proiect de producere a energiei verzi, în valoare de peste 155.000 de euro. Centrala electrică fotovoltaică generează anual 155,7 MWh și asigură 14,35% din consumul anual de energie al firmei sibiene, arată un comunicat al E.On.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 140,7 kWp și cuprinde 420 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.000 metri pătrați pe acoperișul companiei din Sibiu. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu circa 38 tone pe an.

“Crește tot mai mult interesul pentru energia din surse regenerabile și suntem convinși că împreună cu partenerii noștri, actuali și viitori, vom deveni actori din ce în ce mai importanți în procesul de tranziție spre noua lume a energiei: mai verde și sustenabilă”, a declarat Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

„Acest proiect contribuie la atingerea obiectivelor de competitivitate și sustenabilitate ale afacerii noastre. Centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie, contribuie la creșterea eficienței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică și ne ajută în același timp să devenim mai sustenabili. Parteneriatul cu E.ON a venit firesc datorită experienței lor în realizarea centralelor fotovoltaice”, a afirmat și Marius Teodor Șari, Director General al Sitemani.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizand 13 MW putere instalata pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.
Sitemani, care a început activitatea de producție în 1998, produce și comercializează astăzi muștarul Mustardino, Ketchup-ul, Maioneza și Sosurile Yoky și Casa Sibiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *