E.On a plasat obligațiuni verzi de aproape 1,5 miliarde de euro

Grupul german E.ON a reuşit să emită, marţi, cu succes două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, susţinute de un portofoliu de comenzi de 4,3 miliarde de euro, informează compania printr-un comunicat transmis Agerpres.

Astfel, compania a emis obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadenţa în martie 2029, şi cupon de 3,75% şi obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro, cu scadenţa în august 2023, şi cupon de 4%.

„Cererea ridicată din partea investitorilor subliniază încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră, care se concentrează pe sustenabilitate, digitalizare şi creştere. E.ON este hotărât să ducă mai departe tranziţia energetică în Europa. Vrem să investim, în total, 33 de miliarde de euro în tranziţia energetică până în 2027. Obligaţiunile verzi sunt un instrument financiar important pentru a face acest lucru şi vom continua să le folosim pentru finanţarea noastră în viitor”, a declarat directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.

Potrivit comunicatului citat, mediul atractiv al pieţei a permis E.ON să prefinanţeze semnificativ nevoile de finanţare pentru viitorul exerciţiu financiar 2024, în timp ce nevoile de finanţare pentru 2023 au fost deja acoperite cu succes, în ianuarie, printr-o emisiune de obligaţiuni de 1,8 miliarde de euro.

Bank of America Securities, Deutsche Bank, Natwest Markets şi Unicredit au avut calitatea de agenţi activi în tranzacţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *