E.On a anunţat investiţii în creştere cu 31% anul trecut, la 827 de milioane de lei

Valoarea achiziţiilor companiilor din Grupul E.On a depăşit 1,22 de miliarde de lei (circa 254 de milioane de euro) anul trecut, în creştere cu circa 4% faţă de 2022, iar investiţiile realizate au totalizat 857 milioane lei (circa 173 de milioane de euro), în creştere cu 31%, potrivit Raportului de sustenabilitate al E.On pentru anul 2023.

„Grupul E.ON este un partener important pentru circa 941 de furnizori de produse, servicii şi lucrări, dintre care peste 95% sunt companii din România. Pe întreg lanţul de aprovizionare, E.ON rămâne un partener important pentru aproximativ 2.300 de furnizori direcţi şi indirecţi. Valoarea achiziţiilor companiilor din grup a depăşit 1,22 de miliarde de lei (circa 254 milioane euro), în creştere cu circa 4% faţă de 2022. Această sumă nu include valoarea achiziţiilor de electricitate şi gaze naturale destinate celor circa 3,4 milioane de clienţi din România. Anul trecut, 97 de furnizori, reprezentând 58% din totalul furnizorilor noi, au fost selectaţi inclusiv pe baza unor criterii sociale şi de mediu”, se precizează în documentul citat.

Totodată, E.ON este unul dintre marii contribuabili din România la bugetul de stat şi bugetele locale, valoarea totală a contribuţiilor depăşind anul trecut 1,87 de miliarde de lei (circa 379 de milioane de euro). În cei 18 ani de prezenţă în România, sumele virate de E.ON sub formă de taxe şi impozite se situează la circa 15,55 de miliarde de lei (3,4 miliarde de euro), scrie Agerpres .

Cu un număr total de 6.961 angajaţi (prin raportare la normă întreagă de muncă), marcând o creştere de 1,5% faţă de anul precedent, E.ON continuă să fie unul dintre cei mai mari angajatori din România, având un impact semnificativ atât la nivel regional, cât şi naţional.

În cursul anului 2023, investiţiile au totalizat 857 de milioane de lei (circa 173 de milioane de euro), în creştere cu 31% faţă de anul 2022, acestea fiind direcţionate către dezvoltarea de reţele noi şi modernizarea infrastructurii existente pentru energie electrică şi gaze naturale, precum şi în proiecte de automatizare şi digitalizare, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite.

„Modernizarea reţelelor şi digitalizarea activităţilor au înregistrat cele mai importante creşteri ale investiţiilor comparativ cu anul anterior, cu procente de 89%, respectiv 48%, reflectând un accent puternic pe inovaţie şi eficienţă în gestionarea resurselor energetice. Toate acestea contribuie la un viitor mai verde prin reducerea impactului asupra mediului, dar şi la servicii mai bune pentru clienţi. De exemplu, reţelele Delgaz Grid preiau energia de la aproximativ 13.900 de prosumatori conectaţi cu putere instalată până în 184 kW, iar în total peste 1 GW de energie regenerabilă este preluată în reţeaua companiei”, se mai arată în comunicatul companiei.

Pentru al treilea an consecutiv, Delgaz Grid s-a situat pe primul loc la calitatea serviciului de distribuţie energie electrică dintre toţi distribuitorii din România, cu cea mai mică durată a întreruperilor neplanificate în alimentarea cu energie electrică. Durata medie a întreruperilor neplanificate în reţea pentru utilizatorii conectaţi la reţeaua Delgaz Grid a scăzut în 2023 la 67,93 de minute, mult sub media pe ţară de 103,92 de minute, precizează sursa citată.

E.ON este atât furnizor de electricitate şi gaze naturale pentru 3,4 milioane de clienţi, cât şi furnizor de soluţii energetice. Compania a instalat anul trecut 400 de sisteme de generare panouri fotovoltaice (PV) la clienţii rezidenţiali. De asemenea, compania este printre liderii pieţei din România în privinţa proiectelor de generare PV pentru companii şi instituţii. Numai anul trecut au fost finalizate şi predate la cheie 161 de centrale, până în prezent 359 fiind finalizate.

În 2023 au fost instalate 172 de puncte de încărcare pentru maşini electrice şi am ajuns astfel la un total de 428 de puncte de încărcare în România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienţi, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,5 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *