E oficial: Preţurile la gaze pentru populaţie scad, în medie cu 5%, de la 1 iulie. Ieftinire dublă pentru clienţii Engie comparativ cu cei ai E.On

ANRE a anunţat scăderea preţurilor finale reglementate la gazele naturale livrate populaţiei, în medie cu 5%. Ieftinirea este de două ori mai accentuată pentru clienţii Engie decât pentru cei ai E.On.

Comitetul de reglementare al Autorității  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE  a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

„Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume:

  • E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A.:              – 3,71%;
  • ENGIE ROMÂNIA S.A.:                                     – 7,89%.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare”, arată ANRE

V-am anunţat despre ieftinirea gazelor, încă de ieri, AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *