E oficial: Hidroelectrica a semnat memorandumul de cooperare cu firma austriacă Verbund

Hidroelectrica împreună cu Verbund Hydro Power GmbH, au semnat un memorandum de cooperare între cele două companii,prin care părțile își exprimă voința pentru dezvoltarea în comun de proiecte, implementarea de soluții de proiectare, de construire și echipare bazate pe cele mai noi soluții și tehnologii în domeniul energetic, se arată într-un comunicat al companiei româneşti.

Informaţia despre acordul dintre cele două companii a fost publicată de noi, încă de luna trecut. Detalii, mai jos:

Hidroelectrica încheie un acord cu austriecii de la Verbund: digitalizare şi finalizarea unor hidrocentrale neterminate

„De asemenea, actul stipulează transferul de informații și know-how privind modalitățile de dispecerizare a energiei, operarea centralelor fără personal (prin centre de control), optimizarea activității de mentenanță și reparații, precum și implementarea soluțiilor și tehnologiilor inovatoare pentru punerea în aplicare a directivelor Uniunii Europene în domeniul protecției mediului, inclusiv asigurarea conectivității longitudinale a cursurilor de apă”, se arată în comunicatul Hidroelectrica.

Verbund Hydro Power GmbH este cea mai importantă companie de utilități din Austria și unul dintre cei mai mari productori de energie hidroelectrică din Europa.

Compania austriacă are o vastă experiență în domeniul dezvoltării și operării de centrale electrice, precum și un remarcabil know-how în zona producerii de energie atât din sursă hidro, cât și din resurse regenerabile în general, mai arată comunicatul.

La rândul său, Hidroelectrica este cea mai mare companie producătoare de energie electrică din România, una dintre cele mai profitabile companii din Europa de Est și are, de asemenea, un istoric relevant în exploatarea centralelor hidroelectrice.

„Faptul că directoratul Hidroelectrica – în integralitatea sa, a semnat – alături de directorii generali ai Verbund Hydro Power GmbH, dl Karl Heinz Gruber și dl Michael Amerer, memorandul de cooperare certifică interesul real al ambelor societăți pentru dezvoltarea unor proiecte cu valoare adăugată mare. Practic, două companii foarte puternice decid astăzi să pună în comun resursele de know-how și să lucreze în echipă la identificarea și ulterior implementarea unor proiecte viabile de dezvoltare. Vedem în colaborarea cu Hydro Power GmbH o reală oportunitate, de pe urma căreia ambele companii vor avea cu siguranță de câștigat.” – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Încheierea memorandumului a fost avizată de Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.

Verbund operează hidrocentrale cu o putere instalată de 7.700 MW. În România, Verbund a construit şi operează un parc eolian de 226 MW, situat în Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *