E-distribuție cumpără 4.500 de stâlpi de beton pentru rețelele din Ilfov și Giurgiu

E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuție a energiei electrice în București și în județele Ilfov și Giurgiu, parte a grupului Enel, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice SEAP (SICAP), o procedură de achiziție de stâlpi de beton. Contractele vor fi de tip acord cadru, cu o durată de 36 de luni și o valoare maximă estimată a acestora de 20,99 milioane de lei, arată compania într-un comunicat de presă.

Stâlpii vor fi utilizați pentru lucrări de investiții și mentenanță. Proiectele vizează, în special, localități din județele Ilfov și Giurgiu, care vor fi derulate în următorii ani.

În cadrul contractului se vor achiziționa aproximativ 4.500 de stâlpi de beton care vor contribui la modernizarea și întreținerea a aproximativ 225 de kilometri de rețea de medie și joasă tensiune. Stâlpii care urmează să fie achiziționați sunt circulari, centrifugati, care asigură o fiabilitate și rezistență crescute, având  durată mai mare de viață și, implicit, de exploatare, spune compania

În luna martie 2023, E-Distribuție Muntenia avea în gestiune o rețea alcătuită din peste 49.000 de stâlpi de medie tensiune și mai mult de 213.000 de stâlpi de joasă tensiune în București și județele Ilfov și Giurgiu.

E-Distribuție Muntenia este distribuitorul cu cel mai bun indicator SAIDI (durata medie a întreruperilor în reţea pentru un utilizator, pe parcursul unui an), în România în 2021, cu 98,52 de minute pentru întreruperi neplanificate, mult sub media națională.

Din 2008, E-Distribuție Muntenia a realizat investiții de aproximativ 3,5 miliarde de lei în modernizarea și digitalizarea rețelei electrice, în retehnologizarea stațiilor și posturilor de transformare și în înlocuirea echipamentelor de măsură, cu impact direct asupra capacității rețelei de a distribui energie noilor consumatori și de a îmbunătăți gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranță a clienților. Companiile E-Distribuție au derulat, de la începerea activității în țară până în 2022, proiecte de investiții în valoare totală de aproape 7,5 miliarde de lei, cea mai mare parte în digitalizare, în retehnologizarea stațiilor și posturilor de transformare și în modernizarea rețelei de distribuție.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Sud Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Rețelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuție numără 287 de stații de transformare și peste 24.000 de posturi de transformare. În 2022, acestea au distribuit 15,5 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie și joasă tensiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *