Dumitru Chiriță, fost șef al ANRE, a fost numit președintele CA Electrica

Dumitru Chiriță, care luna trecută a fost numit aministrator la Electrica SA, a devenit președinte al Consiliului de Administrație, potrivit unor surse din piața de energie. UPDATE: Numirea a fost anunțată oficial de companie

Dumitru Chiriță a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Electrica până la sfârșitul acestui an, potrivit surselor noastre.

UPDATE: Anunțul numirii a fost făcut de Electrica într-un comunicat transmis Bursei de Valori București: „In data de 12 februarie 2024, Consiliul de Administratie al Electrica l-a ales pe dl. Dumitru Chirita in
calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie pentru perioada incepand cu data de 12 februarie
2024 si pana la data de 31 decembrie 2024”, arată compania.

Amintim că luna trecută, Adunarea generală a Acționarilor (AGA) Electrica SA, a numit trei noi membri în Consiliul de Adminstrație. Cei trei noi membri sunt Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici, Marian-Cristian Mocanu. Dumitru Chiriță a fost numit pe această poziție fiind propus de stat, prin Ministerul Energiei, care este cel mai mare acționar al companiei. Mandatul lui Chiriță ca administrator se întinde pe patru ani.

Persoanele au fost votate aplicându-se metoda votului cumulativ.

Dumitru Chiriță, susținut de PSD, a condus ANRE timp de cinci ani, până în primăvara anului trecut, când, în urma înțelegerilor din coaliție și a votulului din Parlament, George Niculescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, susținut de PNL, a devenit noul președinte al ANRE. Chiriță nu a părăsit atunci ANRE, fiind păstrat de noul vicepreședinte al instituției, Gabriel Andronache, fost director general al Transelectrica, susținut de PSD, pe postul de consilier.

Ulterior, Chiriță a fost numit director general adjunct la Electrca Furnizare, în locul lui Claudiu Rădulescu, căruia nu i s-a mai prelungot mandatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *