Dumitru Chiriță, fost șef al ANRE, a fost numit administrator la Electrica

Adunarea generală a Acționarilor (AGA) Electrica SA, a numit trei noi membri în Consiliul de Adminstrație, potrivit unui comunicat transmis Bursei.

Cei trei noi membri sunt Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici, Marian-Cristian Mocanu. Dumitru Chiriță a fost numit pe această poziție fiind propus de stat, prin Ministerul Energiei, care este cel mai mare acționar al companiei.

Persoanele au fost votate aplicându-se metoda votului cumulativ.

Dumitru Chiriță, susținut de PSD, a condus ANRE timp de cinci ani, până în primăvara anului trecut, când, în urma înțelegerilor din coaliție și a votulului din Parlament, George Niculescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, susținut de PNL, a devenit noul președinte al ANRE. Chiriță nu a părăsit atunci ANRE, fiind păstrat de noul vicepreședinte al instituției, Gabriel Andronache, fost director general al Transelectrica, susșinut de PSD, pe postul de consilier.

Ulterior, Chiriță a fost numit director general adjunct la Electrca Furnizare, în locul lui Claudiu Rădulescu, căruia nu i s-a mai prelungot mandatul.

1 Comment

  1. De fapt fost lider de sindicat la aceeași firmă care a strâns bani după primele „acțiuni” și apoi s-a lansat in politică.
    Despre acele acțiuni ce s-au întâmplat cu banii o să se afle abia după moartea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *