Dumitru Chiriţă, deputat PSD, este noul preşedinte al ANRE

Senatorii şi deputaţii au adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre privind numirea preşedintelui, a unui vicepreşedinte şi a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. 

În funcţia de preşedinte al ANRE a fost ales Dumitru Chiriţă, cu 220 de voturi „pentru” şi 79 „împotrivă”, vicepreşedinte – Nagy Bege Zoltan, cu 220 de voturi „pentru” şi 79 „împotrivă”.

În funcţia de vicepreşedinte al ANRE a fost numit Zoltan Nagy-Bege, în timp ce pentru cele două funcţii de membru în comitetul de reglementare al autorităţii au fost numiţi Gheorghe Gabriel Gheorghe (din partea ALDE, în prezent secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat) şi Corina Sulger (PSD Olt), care în prezent lucrează la CEZ Vânzare.

Dumitru Chiriță este deputat PSD (aflat la al patrulea mandat), membru al comisiei de industrii și al comisiei de anchetă ANRE și a fost liderul mai multor sindicate din domeniul energiei înaintea începerii activității politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *