Două oferte pentru contractul de coaching și mentorat de 17 milioane de dolari scos la licitație de Nuclearelectrica pentru centrala de la Cernavodă

O firmă din Cehia și una din România, dar parte a unei multinaționale, sunt singurii ofertanți interesați de solicitarea Nuclearelectrica de a încheia un contract de coaching, mentorat și consultanță pentru managerii de la centrala nucleară de la Cernavodă, pentru patru ani.

Nuclearelectrica a scos mai demult la licitație în sistemul electronic de achiziții publice un contract care vizează “servicii de consultanță, coaching și mentorat în activități manageriale privind procesele și activitățile CNE Cernavodă, prin încheierea unui acord cadru cu o durată de 48 de luni”.

Compania a primit două oferte, potrivit datelor din sistemul de achiziții publice. Una de la o companie din Cehia, Applus Czech Republic s.r.o.,și una de la WTS Energy Global Services, subsidiara din România a unei companii globale, WTS Energy.

Contractul este estimat de Nuclearelectrica la 17 milioane de dolari, pentru cei patru ani.

Ce trebuie să facă firma care va presta aceste servicii, cităm din anunț:

“Obiectul achiziţiei îl constituie în principal următoarele categorii de servicii:

a) Coaching, care va fi oferit managerilor de top (Director de operare, Director tehnic, Director de sucursala și Ingineri șefi);

b) Mentorat, care va fi oferit managerilor de top pentru a dobândi abilități și cunoștințe bazate pe experiență, care sunt necesare pentru rolul lor de conducere și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de management și conducere;

c) Consultanță, în urma căreia managerii de top vor dobândi abilitățile manageriale și de conducere menționate în Caietul de sarcini.

Promitentul Prestator va acoperi în mod continuu următoarele domenii de expertiză: (i) Eficiență organizațională; (ii) Siguranță operațională; (iii) Suport pentru operare; (iv) Zone comune de evaluare.

În vederea îndeplinirii activităților acordului cadru, Promitentul Prestator va asigură o echipă compusă din minim 6 experți, care vor acoperi toate competențele menționate în Caietul de sarcini, din care:

cel puțin 1 (un) expert-cheie – va asigura servicii de consultanță pentru Directorul CNE Cernavodă și va acoperi la nivel general majoritatea domeniilor de expertiză menționate mai sus; expertul-cheie va acționa ca lider de echipă/coordonator al echipei;

cel puțin 5 experți – vor asigura servicii de consultanță, conform competențelor experților și necesităților specifice ale CNE Cernavodă, Directorilor/Inginerilor șefi din diverse zone (de exemplu Directorului Tehnic sau Inginerului Șef radioprotectie și securitatea muncii), conform priorităților/planurilor agreate de comun acord între părți”.

Iată și justificarea companie,i din caietul de sarcini pentru această achiziție:

„Unitatea 1 a CNE Cernavoda este in serviciu din 1996 iar Unitatea 2 este in serviciu din 2007. Pentru a asigura operarea sigura si fiabila a acestor unitati este necesar personal inalt calificat si specializat. CNE Cernavoda, similar altor centrale nucleare, se confrunta cu imbatranirea personalului si o pierdere a cunostintelor necesare noii generatii.

In acest moment, aproximativ 80% din personalul de conducere al CNE Cernavoda are mai putin de 2 ani de experienta pe pozitia actuala. Suplimentar, la nivelul organizatiei sunt aproximativ 500 de nou angajati care trebuie integrati in activitatile curente intr-o perioada optima de timp avand in vedere ca la finalul anului 2026 va incepe oprirea de lunga durata pentru retehnologizarea Unitatii 1, o activitate complexa si care nu a mai fost executata in CNE Cernavoda.

Aceasta noua generatie de manageri, desi are o experienta tehnica complexa, are nevoie de indrumare si coaching pentru dezvoltarea abilitatilor de leadership si luare a deciziilor.

Obiectivul principal al acestor servicii este de a crește performanța generală a centralei, cu accent pe securitatea nucleară, producție, tehnic și fiabilitate (…)”

Puteți vedea caietul de sarcini aici:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *