Două oferte depuse pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru. Una vine de la o companie chineză

Hidroelectrica a primit două oferte pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, proiect estimat la 80 de milioane de euro, potrivit unor surse din Ministerul Energiei.

Hidroelectrica a primit o ofertă din partea consorţiului Romelectro (România) – Litostroj Power (Slovenia) şi o alta din partea companiei chineze PowerChina Huadong Engineering Corporation. Ambele oferte au fost depuse în data de 4 iunie.

Companiile din primul consorţiu sunt implicate şi în retehnologizarea hidroecentralei de la Stejaru, proiect care este în curs.

Contractul ar putea fi semnat peste două luni, potrivit surselor noastre. Pentru acest an, Hidroelectrica şi-a bugetat în acest an 38 de milioane de lei, pentru plata avansurilor la lucrări.

Hidrocentrala de la Vidraru are o capacitate instalată de 220 MW.

Compania, care este cel mai mare producător de electricitate din ţară, alături de Complexul Energetic Oltenia,  are în plan pentru acest an investiţii de circa 490 de milioane de lei, dintre care 412 pentru dezvoltare şi mentenanţă.

Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei, iar în primul trimestru al acestui an, a avut un profit net de 485 milioane de lei, faţă de 399 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a situaţiei hidrologice îmbunătăţite.

Marja EBITDA a crescut de la 67% în 2016 la 69% în anul trecut şi la 74% în primul trimestru al acestui an.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *