Două consorții conduse de români vor să facă noua centrală electrică în cogenerare de la Arad, proiect de 80 de milioane de euro

Două consorții conduse de companii românești au depus oferte la licitația organizată pentru construcția centralei electrice în cogenerare pe gaze de la Arad cu finanțare din PNRR.

“Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții (amenajare teren/utilități/documentații/construcții/procurări) organizare șantier, instruire, probe și teste pentru proiectul: „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA” finanţat prin PNRR” este proiectul lansat de compania de termie a municpiuuil Arad, în vară.

Valoarea totală a contractului este de 402 milioane lei, circa 80 de milioane de euro. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”, iar contractul va avea o durată de 30 de luni.

Noua centrală va avea capacitatea de 10,3 MW electric şi 9 MW termic, iar tehnologia va permite folosirea gazului sau a unui amestec de gaz cu 20% hidrogen, caz în care emisiile de carbon ar fi şi mai mici.

Licitația a fost lansatp în iulie, dar termenele au fost prelungite. În sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost însă publicate recent numele ofertanților. Este vorba despre două consorții conduse de două companii locale.

Prima asociere este formată din Elsaco Electronic S.R.L (lider ), Vestra Industry SRL și Elsaco Engineering SRL, iar cealaltă din Restart Energy One (liderul consorțiului) și Energomontaj, cu mențiunea că în acest consorțiu apare ca terț și compania chineză Jiangsu CTP Power Co.

Potrivit datelor Termene.ro, grupul de firme Elasco este este controlat de mai mulți oameni de afaceri români, în frunte cu botoșăneanul Valeriu Eftimie, și este specializat în domeniul utilităților. Restart Energy One este o companie din Timișoara controlată de omul de afaceri Armand Domuță și este cunoscută mai ales pentru afacerile din domeniul furnizării de energie și gaze și, mai nou, al construcției de proiecte în domeniul energiei regenerabile.

Citește și:

O singură ofertă pentru construcția noii centrale electrice în cogenerare de peste jumătate de miliard de lei de la Constanța, de la un consorțiu românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *