Doi giganți globali s-au aliat și intră în România în regenerabile

Nala Renewables, o companie cu sediul în Marea Britanie, a înființat luna trecută o companie în România, Nala Renewables România 1 SRL, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Nala Renewables România 1 SRL are ca obiect principal de activitate producția de energie electrică, iar capitalul social este subscris integral de firma-mamă. Interesant la această firmă sunt de fapt acționarii.

Astfel, potrivit datelor proprii, 50% din Nala Renewables sunt deținute de Trafigura, unul dintre cei mai mari traderi internaționali de produse petroliere, minereuri și de produse neferoase din lume. Anul financiar trecut, care s-a încheiat la 30 septembrie, Trafigura a avut venituri de 244 de miliarde de dolari, EBITDA de 12,7 miliarde de dolari și profitul net de 7,4  miliarde de dolari. Traderul, înființat acum 30 de ani, este activ în 156 de țări și are 12.000 de angajați.

Celelalte 50% sunt deținute de un fond de investiții, IFM Net Zero Infrastructure Fund (IFM NZIF) orientat spre regenerabil. Potrivit datelor proprii,  IFM Investors, administratorul IFM NZIF, este o firmă globală de gestionare a investițiilor, cu fonduri în valoare de 137 de miliarde de dolari în administrare în numele a 626 de investitori instituționali. IFM are investite 64 de miliarde de dolari în acțiuni ale companiilor din infrastructură la nivel global, iar firma este unul dintre cei mai mari administratori de infrastructură din lume. IFM Investors are birouri în zece locații: Melbourne, Sydney, New York, Londra, Berlin, Tokyo, Hong Kong, Seul, Zurich și Amsterdam.

Nala Renewables nu are momentan în operare capacități de producție de energie, dar până în 2025, obiectivul companiei este de a construi un portofoliu global de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de producție cumulată de 4.000 MW , care să fie în funcțiune, în construcție sau în stadiu avansat de dezvoltare. Nala Renewables are proiecte în Chile, Franța, Olanda, Polonia, SUA și Belgia, unde dezvoltă acum o fabrică de baterii, investiție de 300 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *