Doi furnizori de gaze au rămas fără licență, unul la cererea sa

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a retras licențele a doi furnizori de gaze, potrivit datelor de pe site-ul Autorității.

Prima decizie a ANRE este referitoare la Progaz P&D (fosa Progaz Distribuție) căreia ANRE i-a ridicat licența la cerere. “Decizie privind aprobarea retragerii Licenţei nr. 1866 de furnizare a gazelor naturale, la cererea titularului acesteia, societatea PROGAZ P&D S.A”, scrie pe site-ul ANRE.

A doua decizie este referitoare la HarGaz (Harghita Gaz), căreia ANRE i-a ridicat, la fel, licența de furnizare, fără să specifice dacă a fost la solicitarea operatorului. “Decizie privind aprobarea retragerii Licenţei nr. 1830 de furnizare a gazelor naturale societăţii HARGAZ HARGHITA GAZ S.A”, scrie pe site-ul ANRE.

Momentan, nu sunt specificate detaliile fiecărei decizii, iar ANRE nu a emis vreun comunicat de presă pe această temă. În teorie, clienții celor doi furnizori ar trebui preluați de un furnizor de ultimă instanță de gaze naturale, până când își vor găsi un alt furnizor concurențial.

La jumătatea lunii trecute, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, vorbea despre dificultățile cu care se confruntă furnizorii de energie și gaze.

„Noi din păcate vedem deja la Autoritate că sunt din ce în ce mai mulţi furnizori care ne semnalează aceste dificultăţi financiare, unii chiar renunţă la licenţa de furnizare, deci ies din piaţă, pentru că nu mai sunt capabili să susţină, ceea ce ne duce la realitatea că aceste creşteri de preţuri au adus venituri suplimentare în primul rând la producători – la producătorii de energie electrică, la producătorii de gaze naturale, fie că este autohton, din România sau că este importatorul din Rusia”, spunea atunci Bege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *