Doi dintre răniții în explozia de la rafinăria Petromidia vor fi transferați în străninătate pentru îngrijiri, pe cheltuiala companiei

Doi dintre cei patru răniți în urma exploziei și incendiului de la Petromidia, care sunt acum internați în spitalul Floreasca din București, vor fi transferați în străinătate. Compania va suporta costurile

Iată comunicatul companiei:

“Cu sprijinul autoritatilor si in accord cu dorinta familiilor, compania depune in continuare toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internati la spitalul de urgenta Floreasca catre o clinica de specialitate din strainatate.

Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, avand arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În aceasta dimineata, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.

Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Judetean Constanta estimează că in perioada urmatoare acesta va fi externat.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare si KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet”.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, vineri, la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Din păcate, un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Conform monitorizărilor realizate intern şi de către autorităţile de mediu, în cursul zilei de vineri nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă).

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Amplasarea strategică şi reţeaua de distribuţie complexă fac din Petromidia un adevărat hub energetic, capabil să acopere substanţial reţeaua de staţii de distribuţie din România.

De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit şi în ţări precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vândut tot sub brandul Rompetrol.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *