Directorul Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, ar putea fi demis azi – surse

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica se va întruni în data de 19 septembrie și va lua în discuție demiterea directorului general al companiei, care este acum implicat într-un scandal referitor la autenticitatea datelor din CV, potrivit unor surse apropiate situației.

Directorul Transelectrica este protagonistul unui scandal legat de disploma sa de studii. În presă au apărut informații potrivit cărora Carașol și-ar fi falsificat CV-ul, susținând că a absolvit Politehnica București. Potrivit Edupedu.ro, Universitatea Politehnica București a confirmat că persoana în cauză a fost student, dar precizează că nu și-a finalizat studiile.

Ulterior, Transelectrica a emis un comunicat de presă în care a arătat că lui Carașol i s-au cerut documentele din care să se ateste că a terminat studiile, în original.

Iată comunicatul companiei:

“Ca urmare a informațiilor publicate în presă referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, domnul Marius-Dănuț CARAȘOL, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face următoarele precizări:

În vederea clarificării acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dănuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora;

În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare;

Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”.

 

1 Comment

  1. Cum sa ceri posibilului infractor sa-si clarifice situatia? Posibilul infractor trebuie investigat. Normal era ca CS sa deruleze propria investigatie pentru clarificare. A intarziat cam mult, daca ne gandim la importanta Companiei care este clamata de „suprafata”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *