Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, candidează la alegerile parlamentare, din partea PSD

Alexandru Burghiu, încă director al companiei Termoenergetica, societatea din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de distribuția energiei termice, este prezent pe lista candidaților PSD în actuala cursă electorală pentru Parlament.

Numele lui Alexandru David Burghiu apare pe lista candidaților PSD Ilfov pentru Camera Deputaților, pe poziția a doua, potrivit listei consultate de presă, însă poziționarea sa pe listă a fost trecută cu vederea în condițiile în care lista PSD Ilfov pentru Camera Deputaților este deschisă de fostul luptător K1 Daniel Ghiță, situație tratată pe larg în media.

Alexandru Burghiu este cunoscut drept un apropiat al fostului primar Gabriela Firea (s-a spus chiar că este finul fostului primar, lucru negat de Firea) și este director al companiei municipale Termenergetica, compania care se ocupă de distribuția energiei termice din București, moștenitoarea falitei RADET. Ocupă această poziție din iunie 2019, iar înainte de asta a fost administrator special al RADET, din martie 2019. Anterior, a lucrat în mai multe companii din subordinea Primăriei Capitalei și apare încă, potrivit propriului CV, drept administrator neexecutiv la Metrorex.

Cel mai probabil Burghiu va fi schimbat din funcția de director al Termoenergetica de către noua administrație din București. “Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenta Adunarii Generale, deci ulterior a Consiliului de Administratie si a directorului Termoenergetica”, a spus actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, în campania electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *