Directorul Romgaz, Daniel Pena, și-a dat demisia. Compania va fi condusă momentan de Aristotel Jude – surse

Daniel Pena, directorul general adjunct al Romgaz, și cel care asigura conducerea interimeră a companiei și-a dat demisia azi, chiar în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație al companiei, potrivit unor surse apropiate situației.

Daniel Pena și-a ar fi dat demisia în cadrul unei ședințe a Consiliului de Adminisztrație al Romgaz care a avut loc chiar azi, în condițiile în care în această ședință urmă să fie discutată prelungirea cu o lună a mandatului său de director general interimar, care urma să expire pe 13 februarie. Demisia sa a fost acceptată, iar compania va fi condusă, tot interimar pentru următoarele două luni, de președintele Consiliului de Administrație, Aristotel Jude.

Pena nu a putut fi contactat pentru detalii.

Potrivit surselor noastre, ar fi fost fost trei puncte pe ordinea zi a ședinței: prelungirea cu o lună a mandatului lui Pena în calitate de director general interimar, prelungirea cu patru luni a mandatului directorului general adjunct și trecerea unor atribuții ale directorului general către Consiliul de Administrație. Acest ultim punct ar fi stârnit enervarea lui Daniel Pena, care ar fi demisionat pe loc.

Daniel Pena, director general adjunct al Romgaz, a fost numit director general interimar al companiei pentru o lună, după demiterea intempestivă din funcție, acum o lună, a lui Adrian Volintiru, care a spus că nu are explicații pentru demiterea sa. Daniel Pena a fost numit director general adjunct al Romgaz în septembrie 2020, fiind anterior consilier al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Pena, de formație economist- absolvent al ASE, are o experiență de circa 30 de ani în companii din sectorul de petrol și gaze.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze din România, controlat de statul român.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *