Directorul centralei nucleare de la Cernavodă a părăsit funcţia

“SN Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii ca incepand cu data de 01 august 2018 relatiile contractuale dintre SNN si domnul Marian Serban, Directorul General Adjunct cu atributii de Director Sucursala CNE Cernavoda, vor inceta prin acordul partilor”, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

“Conform procedurilor aplicabile in SNN, functia de Director Sucursala CNE Cernavoda este asigurata in baza principiului continuitatii. In acest caz, va fi asigurat un interimat pana la finalizarea concursului intern de ocupare a functiei de Director Sucursala CNE Cernavoda. Functia de Director Sucursala CNE Cernavoda va fi asigurata, asa cum a fost in permanenta, de un expert in energie nucleara, din cadrul CNE Cernavoda, in conformitate cu prevederile normei Comisiei pentru Controlul Activitatilor Nucleare (“CNCAN”) nr. 14. Potrivit obligatiilor rezultate din prevederile legale ale pietei de capital, SNN va transmite raport curent dupa finalizarea concursului si ocuparea functiei de Director Sucursala CNE Cernavoda”, scrie în comunicat.

Nuclearelectrica se află sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,48% din acţiuni, Fondul Proprietatea, 9,10% şi alţi acţionari, 8,42%. Compania operează centrala nucleară de la Cernavodă, care are două unităţi, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură până la 20% din necesarul de energie al României.

Programul de investiţii al companiei prevede extinderea duratei de viaţă a unităţii 1 (intrată în exploatare comercială în 1996) cu încă 25 de ani şi finalizarea, în regim de parteneriat public-privat, a unităţilor 3 şi 4.

1 Comment

  1. asteptam cu interes urmatorul director provizoriu al carui provizorat sa fie prelungit de vreo 4-5 ori, pana va fi inlocuit cu un alt provizoriu

    PSDciumarosie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *