UPDATED Depunerea dosarelor în programul “Casa Verde Fotovoltaice” a fost oprită, la câteva ore după ce programul a fost demarat.Dosarele depuse azi sunt anulate. Programul se reia la ora 16.00

La doar două ore după ce programul de subvenționare a instalării de panouri fotovoltaice a fost demarat, depunerea dosarelor a fost oprită. Aplicația informatică dedicată, prin care instalatorii depuneau dosarele, nu a funcționat. UPDATE la finalul textului:

Iată dispoziția președintelui AFM pe această temă, emisă acum câteva minute:

Dispoziția președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, nr. 479 din 22.12.2021 privind suspendarea reluării înscrierilor a solicitanților, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională

Art.1. Se suspendă reluarea înscrierilor solicitanţilor persoane fizice, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, până la remedierea problemelor intervenite la aplicația informatică, astfel cum este stabilit prin art.1 din Dispoziția 474/17.12.2021, cu modificările și completările ulterioare.

Art.2. Reluarea înscrierilor se va efectua potrivit unei dispoziții ulterioare.

Art.3. Direcţia Generală Proiecte precum și Serviciul Administrativ duc la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii.

UPDATE 12.35 Comunicat AFM – Dosarele depuse vor fi anulate

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a emis acum câteva minute un comunicat de presă pe care vi-l prezentăm integral:

„Suspendarea accesului în aplicația informatică dedicată

Programului Casa Verde Fotovoltaice Având în vedere problemele de natură tehnică ale aplicației informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, înscrierile persoanelor fizice de către instalatori, programate inițial pentru astăzi, 22 decembrie 2021, ora 10.00 vor fi suspendate pentru remedierea problemelor de funcționare ale sistemului informatic.

Menționăm faptul că dosarele depuse în aplicație vor fi anulate. Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficiențelor aplicației informatice, la o dată care va fi stabilită și comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru reluarea programului”

UPDATE 15.20 Programul se reia la ora 16.00

Pe site-ul AFM a fost publicat un nou document, o dispoziție a președintelui AFM. Cităm din ea:

„Dispoziția președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, nr. 486 din 22.12.2021 privind reluarea sesiunii de înscriere a solicitanților, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională

Art.1. Se aprobă reluarea înscrierilor solicitanţilor persoane fizice, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, începând de miercuri, 22.12.2021, ora 16:00.

Art.2. Toate celelalte prevederi ale Dispoziției nr.474/17.12.2021, cu modificările și completările ulterioare, rămân valabile.

Art.3. Direcţia Generală Proiecte precum și Serviciul Administrativ duc la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii”.

Detalii despre ce s-a întâmplat azi dimineață și despre program, aici:

Platforma informatică pentru înscierea proiectelor în programul “Casa verde fotovoltaice” nu funcționează. Azi s-a relansat programul

1 Comment

  1. AFM poate sa tina cont oare de MF din mediul rurala unde natalitatea a scăzut sub 50 % precum și venitul Brut al CMI la 100 milioane vechi lunar? Sa aprobe prin Casa Verde Dosare depuse în acest sens. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.