Delgaz Grid a lansat o aplicaţie dedicată schimbării furnizorului de electricitate şi gaze

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul grupului german E.ON, a lansat la 1 iulie o aplicaţie dedicată schimbării furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, care permite schimbul de date şi informaţii între părţile implicate, potrivit unui comunicat remis agenției Agerpres.

Platforma este disponibilă pe pagina web Delgaz Grid la adresa https://delgaz.ro/schimbare-furnizori. La platformă au acces gratuit şi nediscriminatoriu toţi furnizorii de gaze naturale şi de energie electrică licenţiaţi.

De asemenea, platforma constituie un pas important în direcţia automatizării procesării contractelor de distribuţie asociate solicitărilor de schimbare a furnizorului.

Prin facilităţile oferite de noua aplicaţie sunt eliminate disfuncţionalităţile inerente transmiterii de date şi informaţii pe canalele tradiţionale, şi implicit întârzierile sau erorile în procesul de schimbare a furnizorului.

Suplimentar, datele de consum pot fi accesate de către clienţii finali, de către furnizorii ce au clienţi în zone în care Delgaz Grid deţine licenţă de distribuţie sau de către alt furnizor decât cel cu care clientul are contract, cu acordul scris al clientului.

„Criza sanitară prin care trecem a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, importanţa digitalizării. Digitalizarea reţelelor de distribuţie, a proceselor interne, dar mai ales a celor externe, care implică interacţiunea cu clienţii, partenerii de afaceri şi instituţionali, sunt prioritare în viziunea noastră. Nouă platformă răspunde cerinţelor pieţii de energie şi va aduce un beneficiu real utilizatorilor sistemului de distribuţie, fie că sunt consumatori sau furnizori”, a declarat Csulak Ferenc, Director General al Delgaz Grid, citat în comunicat.

Toate informaţiile tranzitate pe platformă sunt stocate în siguranţă şi sunt utilizate în conformitate cu legislaţia referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pe lângă platforma dedicată schimbării furnizorului, deja este funcţională platforma Acces Delgaz (pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distribuţie), iar în continuare analizăm şi digitalizarea/automatizarea altor procese pentru creşterea calităţii oferite utilizatorilor sistemului de distribuţie.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 81.900 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,3 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *