Decontarea tranzacțiilor cu energie se va face la 15 minute de la 1 ianuarie. ANRE a respins solicitarea Transelectrica

ANRE a publicat în 14 octombrie o decizie prin care respinge solicitarea Transelectrica de a se amâna trecerea la intervalul de decontare de 15 minute. Ca atare, de la 1 ianuarie 2021, decontarea la 15 minute va intra în vigoare.

“Se respinge derogarea de la armonizarea intervalului de decontare a dezechilibrului de 15 minute în conformitate cu Articolul 62 din Regulamentul (UE) 2017/2195 al Comisiei din 23 noiembrie 2017 de stabilire a unei linii directoare privind echilibrarea sistemului de energie electrică și a Articolului 8 (4) din Regulamentul (UE) 2019/943 din 5 iunie 2019 privind piața internă de energie electrică (reformare), solicitată de Compania Națională de Transport a Energiei Electrice “Transelectrica” SA”, se arată în decizie.

Un document cu propuneri referitoarea la funcționarea pieței de echilibrare realizat de Transelectrica luna trecută și trimis către ANRE arăta că noul termen propus pentru decontarea la 15 minute este 1 octombrie 2021, și nu 1 ianuarie. La aceeași dată urmează intra în vigoare și noile prevederi referitoare la piața de echilibrare, care îi privesc pe furnizorii de servicii de echilibrare.

Momentan, decontarea se face la interval de 60 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *