Transelectrica, obligată să plătească din nou compensații șefilor dați afară: 560.000 lei lui Cătălin Nițu

Transelectrica, operatorul sistemului energetic național, trebuie să plătească din nou daune directorilor pe care i-a dat afară și care au contestat decizia și au câștigat procesele în arbitraj internațional.

De data aceasta este vorba despre Cătălin Niţu, fost membru al directoratului, dar afară după doar jumătate de an, deși avea mandat de patru ani.

Iată comunicatul Transelectrica, remis Bursei de Valori București:

“În completarea raportului curent diseminat în data 06 ianuarie 2023, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acționarii și persoanele interesate cu privire la faptul că în ceea ce privește cererea de arbitraj ARB-5706 a domnului Cătălin Niţu, fost membru al Directoratului, revocat prin Decizia Consiliului de Supraveghere nr.25/25.06.2021, Centrul de Arbitraj de la Viena s-a pronunțat la data de 12.04.2023 prin Hotărâre arbitrală conform căreia a admis cererea formulată de reclamant și a obligat Compania la plata sumei de 559.164 lei (principal), reprezentând compensaţia de neconcurenţă, conform art. 5.2.3 şi 9.1 din Contractul de Mandat nr. C444/23.11.2020, sumă brută la care se adaugă accesorii și cheltuieli de judecată.Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie”.

În iunie 2021, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL), a demis Directoratul companiei, numit în noiembrie 2020 pe 4 ani. Au fost demiși atunci Cătălin Nițu, Ovidiu Anghel, Corneliu-Bogdan Marcu, Andreea-Mihaela Miu și Marius-Viorel Stanciu.

Citește și:

Transelectrica, obligată de o instanță de arbitraj să plătească daune de 800.000 de lei unui fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat în 2021

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *