Datoriile CFR bagă în faliment CEZ Vânzare

CEZ Vânzare, firma de furnizare cadrul companiei CEZ România, este „la un pas” de lichidare pentru că nu reuşeşte să recupereze datoriile de 330 milioane de lei de la CFR.

“CFR trebuie restructurată, sper că statul român lucrează la asta. CEZ Vânzare este la un pas de lichidare pentru că societatea de stat CFR nu îşi plăteşte datoriile. Mă tem că asta se va întâmpla, pentru că acţionarul (guvernul ceh – n.r.) nu este disupus să majoreze capitalul unei firme dintr-o achiziţie internaţională. Următorul pas este să vorbesc cu acţionarul să majoreze capitalul CEZ Vânzare”, a afirmat directorul general al CEZ România, Jan Veskrna, în conferinţă de presă.

CFR este cel mai mare datornic al CEZ, cu restanţe de 274 milioane lei la sfârţitul anului 2010. La jumătatea anului 2011 datoriile estimate ale CFR către CEZ au ajuns la 330 milioane de lei. Creanţele totale ale CEZ România sunt de 734 milioane de lei.

„CEZ Vânzare avea la momentul înfiinţării un capital social de 40 milioane de lei, iar acum are un minus de 30 milioane de lei. Practic, am pierdut 70 milioane de lei din cauza CFR”, a afirmat şi directorul financiar al CEZ România, Leon Vrska.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *