Darius Vâlcov, gafă monumentală: A vorbit despre firma E.On Engie, pe care o acuză că a făcut profit mic

Consilierul economic al premierui, Darius Vâlcov, cel despre care se spune că este artizanul ultimelor măsuri fiscale, a vorbit despre profitul mic al firmei E.On Engie, în condiţiile în care E.On şi Engie sunt două firme separate, una garmană şi alta franceză. 

“Această decizie s-a luat în urma unei discuţii cu aceste companii. Iniţial, se propusese un procent de 3%. A coborât acest procent la 2%, având în vedere şi istoricul acestor companii, care nu le avantajează deloc, şi am să dau şi câteva exemple. E-ON ENGIE România, cu o cifră de afaceri de 4,8 miliarde de lei anul trecut, a plătit un impozit raportat la cifra de afaceri de 0,9 la mie. Electrica Furnizare, companie unde statul român are 49% din acţiuni, la o cifră de afaceri de 3,8 miliarde, a plătit un impozit de 0,7 la mie. Şi exemplele pot continua”, a afirmat Vâlcov, la Palatul Victoria.

El a făcut această afirmaţie în contextul în care a justificat introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri pentru toate companiile din energie.

Cele două firme, E.On şi Engie sunt cei mai mari furnizori de gaze şi controlează cele două distribuţii de gaze din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *