Danone a pus fotovoltaice de 1,28 MW la fabrica de iaurturi din București, investiție de un milion de euro

Danone România a finalizat investiția de 1 milion de euro în achiziția și montarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura 20% din consumul de energie electrică al fabricii din București, arată compania într-un comunicat de presă.

Producătorul de lactate a pus în funcțiune 2.350 de panouri fotovoltaice pe acoperișul și pe terenul din spatele fabricii de iaurt din cartierul Colentina, care vor aduce o putere totală de 1.280 KWP și vor furniza 1.473 MWh pe an, echivalentul a 20% din energia electrică totală consumată.

În zilele însorite de vară, producția de energie verde acoperă integral consumul electric al fabricii pe timpul zilei, arată compania

„În fabrica noastră din București, unde lucrează peste 150 de angajați, producem și distribuim zilnic 1 milion de iaurturi către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Angajamentul nostru față de consumatori atinge un nou nivel, mereu prin grija față de mediu. Suntem mândri să spunem că investiția de 1 milion de euro în implementarea sistemului de energie fotovoltaică asigură 100% energie verde pentru consumul fabricii în zilele de vară si 20% iarna. Această inițiativă este încă un pas în față în respectarea demersurilor pentru sustenabilitate”, a declarat Bogdan Joița, Directorul Fabricii Danone România.

Ultima investiție în fabrica din București a fost finalizată la începutul anului 2022, când compania a investit 4 milioane de euro într-o nouă linie de ambalare pe care iaurturile Danone de băut se ambalează într-un nou tip de ambalaj produs pe bază de plante.

Anul acesta, Danone România a obținut certificarea B Corp în cadrul grupului regional al Europei Centrale și de Est din care România face parte, alături de Bulgaria, Ungaria, Cehia și Slovacia. Certificarea B Corp este acordată companiilor care îndeplinesc standarde riguroase în cinci categorii: guvernanță, angajați, mediu înconjurător, comunitate și consumatori.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar până în acest moment au fost investiți aproximativ 90 milioane euro pentru modernizarea și retehnologizarea acesteia. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 90% este lapte românesc. Numai anul trecut, compania a colectat lapte proaspăt de la 22 de ferme mari și peste 220 de gospodari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *