Dăncilă a aflat abia ieri despre motivele grevei minerilor, care a început săptămâna trecută. Premierul mai cere serviciilor secrete să verifice importurile de energie.

„Mi s-a adus la cunoştinţă ieri, cu suspectă şi nepermisă întârziere, situaţia gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgenţă şi, împreună cu miniştrii şi autorităţile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate, astfel încât Complexul Energetic Oltenia să-şi reia activitatea la capacitatea normală. Ne preocupă situaţia de la CE Oltenia şi funcţionarea sistemului energetic naţional şi am ţinut cont de toate semnalele apărute în spaţiul public în ultimele zile. Astfel, am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgenţă situaţia stocurilor de cărbune comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situaţiei minerilor, a veniturilor lor şi a condiţiilor de lucru, precum şi soluţii de modernizare a Complexului Energetic Oltenia, Corpul de control să înceapă în această dimineaţă un control la această societate”

„Am solicitat în această dimineaţă tuturor structurilor de siguranţă naţionala informaţii despre aceaasta situaţie extrem de gravă şi verificarea celor apărute in spatiul public privind achitizii de energie din alte ţări la preţuri foarte mari. Să ne lămurim daca exista o legătură între acest blocaj şi dorinţa unora de a face speculaţii pe spatele romanilor”, a mai spus premierul Dăncilă.

Greva spontană a minerilor din Oltenia a început încă de vinerea trecută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *