Dafora, în insolvenţă, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 50% în 2018, la 112 mil. lei

Dafora, liderul pieţei de foraj din România, înregistrează rezultate financiare pozitive pe segmentul operațional, atingând în reorganizare o cifră de afaceri de 112,70 mil. de lei în 2018, în creștere cu 50% față de anul precedent și cu mai mult de 130% comparativ cu 2016, potrivit unui comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

După doi ani consecutivi de pierderi operaționale, în 2018 compania reușește să închidă ultimul exercițiu financiar cu EBITDA pozitiv de +7,63 mil. lei la nivel operațional.

„Ne-am luat angajamentul de a salva valoarea din companiile românești, iar Dafora are o importanță sporită pentru comunitatea din Mediaș și pentru industria petrolului și gazelor din România. Pe lângă rezultatele financiare pozitive în activitatea operațională, în 2018 am creat și premisele rambursării unei sume de 13 milioane de lei către creditori. Disponibilitatea managementului Dafora și ambiția de a căuta permanent noi oportunități ne dau încredere că au fost făcuți pași importanți pentru resetarea pilonilor pe care se dezvoltă afacerea.”, a declarat Mariana Boiciuc, Partner CITR Cluj

De la deschiderea procedurii insolvenței în 2016 și până astăzi, Dafora a returnat creditorilor peste 26 milioane de lei, iar în 2018 pierderile totale ale companiei au fost reduse la 5,5 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 95% comparativ cu anul deschiderii procedurii.

„Am făcut în mod permanent eforturi pentru eficientizarea activității curente și implementarea măsurilor asumate în planul de reorganizare. Suntem determinați să ne atingem obiectivele, iar expertiza CITR, know-how-ul și implicarea angajaților noștri ne dau încredere că vom reconstrui pe baze solide”, a spus şi Gheorghe Călburean, administrator special Dafora.

Evoluția favorabilă a companiei în 2018 a permis susținerea costurilor financiare angajate pentru achiziționarea în sistem leasing a unor instalații performante de foraj la mare adâncime, necesare desfășurării activității curente la standardele de performanță cerute de beneficiari.

Pentru 2019 Dafora deține un portofoliu de contracte ferme în valoare de aproape 100 milioane de lei, cu execuție în primul semestru. În ceea ce privește cifra de afaceri a companiei, CITR și Dafora estimează o dublare a valorii ei și a rezultatului operațional până la finalul acestui an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *