Cum se irosesc 5% din gazele naturale ale lumii

5% din producţia mondială de gaze naturale se pierde în fiecare an prin „arderea cu flacără deschisă” a gazelor nefolosite—o cantitate echivalentă cu 30% din consumul Uniunii Europene şi 23% din consumul Statelor Unite, potrivit unui studiu al General Electric (GE)

Arderea gazelor cu flacără deschisă emite 400 milioane tone de CO2 pe an, cantitate egală cu cea emanată de  77 milioane de automobile, fără a produce energie termică sau electrică utilă. Astfel, miliarde de metri cubi de gaze naturale se irosesc an de an la nivel mondial, de regulă sub formă de produs secundar al procesului de extragere a petrolului.

Cele aproape 20 de miliarde USD, adică echivalentul cantităţii de gaze naturale irosite, ar putea fi folosite pentru a produce energie electrică fiabilă, necostisitoare şi ar putea genera miliarde de dolari pe an prin creşterea producţiei economice globale.

„O atenţie sporită şi eforturi concertate la nivel global—concretizate şi în parteneriate, politici clare şi tehnologii inovatoare—ar putea duce la eliminarea în mare parte a arderii pe scară largă a gazelor cu flacără deschisă în doar cinci ani. Este un rezultat reciproc avantajos” , a declarat Michael Farina, director de programe în cadrul GE Energy.

 

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *