Complexul Energetic Oltenia este producătorul de energie cu cele mai mari obligații pe piața reglementată în al doilea semestru al acestui an, conform alocărilor operate de ANRE. La ce furnizori de ultimă instanță ajunge energia și cât
Complexul Energetic Oltenia va livra 1,39 TWh de energie electrică pentru consumul populației reglementate, mai mult decât se estimase inițial, pentru care va primi 249,6 lei/MWh. Urmează Hidroelectrica, cu 1,31 TWh, care va primi un preț de 116 lei/MWh, Nuclearelectrica, cu 1,09 TWh, pentru care va primi 182,6 lei/MWh, și Petrom, care va livra o cantitate mică de energie prin centrala de la Brazi (0,18 TWh), la un preț de 222,8 lei/MWh.
Iată unde merge energia produsă în centralele CE Oltenia
Cea mai mare cantitate de energie din cei aproape 1,4 TWh a fost alocată Electrica Furnizare, care alături de Enel (italienii au două firme de furnizare) este cel mai mare furnizor de energie pentru populație. Electrica a primit 812 GWh de energie electrică de la CEO, care va fi livrată în a doua jumătate a acestui an.
Enel a primit, pentru ambele firme (Energie și Energie Muntenia) 230 GWh de energie electrică
E.On are o alocare de 163 GWh de electricitate de la CEO.
CEZ Vânzare, furnizorul reglementat pentru zona Olteniei, a primit 143 GWh de electricitate de la CEO.
Este vorba despre energie cu livrare în bandă, luni-duminică, 24 de ore pe zi.
CEO și ceilalți producători vor livra această energie pentru furnizorii de ultimă instanță care vor asigura consumul populației aflată în regim reglementat în a doua jumătate a acestui an. Este ultima perioadă în care statul mai stabilește prețuri pentru producători și pentru populație – de la 1 ianuarie 2021 piața de electricitate se re-liberalizează complet.
De la 1 iulie, prețul reglementat al energiei electrice a scăzut, în medie cu 1,9% la nivel national.