Cum arată declarația și cererea care trebuie depuse la furnizorul de energie pentru a beneficia de prețul plafonat mic

ANRE spune că doar categoriile de clienți nou-introduse în lege care vor beneficia de plafonul de preț de 0,68 lei kWh și cei care au mai multe locuri de consum va trebui să depună declarație pe proprie răsundere și cerere la furnizori, nu și ceilalți clienți casnici. Cum arată formularele, pe care le puteți descărca și completa, mai departe în text

“Având în vedere noile categorii de clienţi finali introduse care pot beneficia de preţul plafonat în urma depunerii unei cereri şi declaraţii la furnizorul de energie electrică, pentru a uşura procedura, ANRE a elaborat un model de Cerere şi un model de Declaraţie pe proprie răspundere pentru a fi folosite în relaţia cu furnizorul. Atât Cererile, cât şi Declaraţiile pe proprie răspundere se pot depune la furnizorii de energie electrică, atât în format fizic, cât şi în format electronic. Modelele pot fi descărcate de pe pagina oficială de internet a ANRE, www.anre.ro”, arată ANRE într-un comunicat de presă.

“Facem precizarea că numai clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, cei care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, precum şi clienţii finali casnici cu mai multe locuri de consum care vor să beneficieze de preţul plafonat pentru alt loc de consum decât cel de domiciliu/reşedinţă, trebuie să depună Cerere şi Declaraţie pe proprie răspundere la furnizor, restul clienţilor casnici beneficiază de preţ plafonat în mod automat fără alte formalităţi”, mai spune ANRE

Aceste categorii de clienți vor plăti prețul plafonat de 0,68 lei/kWh, indiferent de consumul lunar, cu excepția celor care vor să beneficieze de preț plafonat pentru alt loc de consum, al doilea, unde se poate plăti și prețul plafonat de 0,80 lei/kWh, dacă este întregistrat un consum real între 100 si 255 kWh lunar.

Puteți vedea și descărca declarația pe proprie răspundere aici: Model declaratie proprie raspundere

Puteți vedea și descărca cererea către furnizor aici: Model de Cerere

Citește și:

UPDATED Coșmar: toți cei nouă milioane de clienți casnici de energie electrică ar trebui să trimită declarații pe proprie răspundere pentru a beneficia de prețuri mici. Furnizorii cer lămuriri statului

3 Comments

  1. Buna ziua eu am contracte dgacute la hidroelectrica pe mai multe locuri de consum. Din iulie nu mi au venit facturile . La unul dintre lucurile de consum stau parinti . Contractul nu este pe numele lor. Trebue sa fac contract pe numele lor pt a le veni fact plafonata. Intreb sivu asa .Ei au 75 ani respectiv 77 ani. E ciudat rau . Cum se procedeaza sa faci alt contract iți cere ultima factura pe care eu nu o am.

  2. BUNA ZIUA- Mama mea are o pensie de 1200 lei ,iar eu un salariu net de 2200,Contractul de en.electrica este pe numele meu si avind in vedere ca nu realizam mai mult de 2000 de lei pe persona as avea 2 intrebari:
    1.mama primeste acel ajutor (CARD) de eletricitate de 1400 lei
    2.pot plati fc,la lumina care este pe numele cu acel card care este pe numele mamei,sau trebuie sa trec ct de furnizare en .elect.pe numele mamei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *