Cum arată contractul de vânzare-cumpărare a energiei electrice de către prosumatori

ANRE a publicat un proiect de ordin referitor la aprobarea Contractului-cadru de vânzare-cumpărare a energiei electrice produsă de prosumatori.

Contractul cadru este valabil pentru prosumatorii care dețin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum și care nu beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi, arată ANRE.

Contractele de vânzare-cumpărare a energiei electrice încheiate în temeiul contractului-cadru produc efecte numai în perioada de valabilitate a contractului de furnizare a energiei electrice, încheiat între prosumator, în calitate de client final și furnizor, în calitate de vânzător.

În aceste contracte, periodicitatea de citire a indexului contorului în vederea facturării pe baza consumului de energie electrică măsurat este de o luna calendaristică.

Furnizorii care încheie contracte de vânzare-cumpărare cu prosumatorii sunt obligaţi să-și asume responsabilitatea echilibrării pentru locurile de producere apartinând celor din urmă.

Puteţi vedea şi descărca contractul-cadru aici:

Contract_cadru

Citeşte şi:

ANRE a publicat Ordinul prin care românii cu fotovoltaice acasă pot vinde energia în reţea. Ce trebuie să ştie prosumatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *