Cum aplică Electrica discountul la factura de energie electrică pentru consumatorii casnici

Electrica Furnizare aplică o reducere de circa un ban/kWh la factura de energie electrică pentru clienții care nu au optat pentru o ofertă concurențială. A trimis un comunicat de presă în care arată cum face discountul. Îl redăm așa cum ne-a fost transmis.

Electrica Furnizare vine în întâmpinarea clienților și oferă detalii cu privire la reducerea comercială voluntară, măsură menită să faciliteze accesul acestora în piața liberă prin acordarea timpului necesar pentru selecția ofertei potrivite.

Tuturor clienților Electrica Furnizare beneficiari ai serviciului universal li se va acorda o reducere comercială, aplicabilă în perioada 01.01.2021- 30.06.2021, până la momentul exprimării opțiunii pentru unul dintre produsele din piața concurențială. Reducerea este aplicată în mod nediscriminatoriu și reflectă diferența dintre prețul serviciului universal și prețul ofertei concurențiale celei mai mici, adică „Stabil 30”.

Pentru buna informare a clienților, aducem la cunoștință modul în care Electrica Furnizare aplică reducerea comercială menționată de Ordinul ANRE Nr. 5 din 20.01.2021:

– pentru clienții care au primit până la data de 28.01.2021 factura aferentă consumului efectuat în luna ianuarie, reducerea aplicabilă intervalului 01.01.2021-28.01.2021 se va regăsi în cadrul primei facturi emise ulterior acestei date;

– toate facturile emise lunar, începând cu data de 28.01.2021, vor conține reducerea comercială menționată.

Modalitatea de acordare a reducerii este redată cu titlu de exemplu mai jos :

Denumire servicii facturate Perioada de facturare Cantitate facturată U.M. U.M. Preț unitar fără TVA
lei / U.M.)
Valoare fără TVA
(Lei)
Valoare TVA (lei)
Reducere com. Ord 171/2020, 5/2021 01.01.21 – 03.02.21 95 kWh -0,01030 -0,98 -0,19

 

Având în vedere importanța informării corecte a clienților cu privire la serviciile și schimbările aduse de liberalizarea pieței energiei, Electrica Furnizare va continua, și după data de 30.06.2021, să vină în întâmpinarea acestora cu facilități și informări care să garanteze un transfer ușor în piața concurențială.

Clienții Electrica Furnizare au, totodată, la dispoziție un proces simplificat de contractare datorită deciziei companiei de a solicita un singur document oficial din partea acestora: actul de identitate. Procedura este una facilă și în cazul clienților noi, pe lângă cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declarație pe proprie răspundere.

Cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica și are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți. Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată cu succes la Bursele de Valori București și London Stock Exchange, încă din anul 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *