Cum a împărțit ANRE energia nucleară pentru piața reglementată în prima jumătate a anului. CONTRACTELE cu toți furnizorii

Nuclearelectrica este, alături de Hidroelectrica, principalul vânzător de energie electrică pentru piața reglementată, în acest an. Iată cum a împărțit Autoritatea de Reglementare (ANRE) energia produsă în centrala de la Cernavodă în prima jumătate a acestui an. Vă prezentăm și contractele dintre Nuclearelectrica și fiecare furnizor.

Nuclearelectrica trebuie să livreze, în prima jumătate a anului, 1,08 TWh de energie electrică furnizorilor de ultimă instanță (FUI) pentru consumul pieței reglementate, conform ordinelor ANRE publicate în ultimele zile ale anului trecut. Compania trebuie să vândă energia la un preț de 188 de lei/MWh, decis,de asemenea, de ANRE, pe sistemul costuri de producție recunoscute plus profit de 5%, sub prețul pieței.

Iată cât primește fiecare furnizor de ultimă instanță din energia nuclearelectrică:

Electrica Furnizare: 539,7 GWh, deci mai mult de jumătate din toată energia vândută de Nuclearelectrica pe reglementat. La fel a fost alocarea pentru Electrica și în cazul energiei hidro.

E.On Energie România: 180,8 GWh

CEZ Vânzare: 174,6 GWh

Enel Energie: 99 GWh

Enel Energie Muntenia: 92,3 TWh.

Iată și contractele încheiate de Nuclearelectrica cu fiecare furnizor de ultimă instanță:

Contract CEZ Nuclearelectrica

Contract E.On Nuclearelectrica

Contract Electrica Nuclearelectrica

Contract Enel Energie Muntenia Nuclearelectrica

Contract Enel Energie Nuclearelectrica

Citește și:

Afacere românească: Electrica primeşte mai mult de jumătate din energia hidro, cea mai ieftină din ţară, pentru consumul pieţei reglementate. DOCUMENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *