Coronavirus. 52% din angajaţii Enel lucrează de acasă, sunt controlate de la distanţă 45 de milioane de smartmetere şi 15.000 de staţii de distribuţie

Grupul italian Enel, care a investit puternic în digitalizare în ultimii ani, se foloseşte acum de ea pentru a-şi asigura funcţionarea în plină pandemie de coronavirus. Cele mai importante pieţe pe care funcţionează sunt Italia şi Spania, adică cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus din Europa.

52% din angajaţii grupului energetic Enel lucrează de acasă (remote), la nivel global, adică 35.300 de oameni, potrivit unei situaţii prezentate de companie. Numărul este de 13 ori mai mare decât înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus. Din cei 35.000 de angajaţi care lucrează remote, 14.700 sunt în Italia, 6.300 în Spania şi restil de 14.300 în celelalte state ale lumii unde compania italiană are operaţiuni, printre care şi România.

Datele apar într-o prezentare a grupului, distribuită pe site-ul companiei odată cu prezentarea rezultatelor financiare.

Dacă reţelele VPN erau accesate simultan de 3.700 de utilizatori înainte de izbucnirea epidemiei, acum numărul a crescut de şapte ori, până la 27.000 de accesări simultane. La nivel central, compania a stabilit un comandamentglobal (global task force) încă de luna trecută, alături de câte unul local pentru fiecare dintre cele 17 ţări în care operează.

Compania, care investit mult în digitalizare, arată că, acum, se controlează de la distanţă toată capacitatea de generare de energie electrică din surse regenerabile, la fel şi centralele clasice. De asemenea, pe segmentul de distribuţie, sunt controlate de la distanţă 45 de milioane de smartmetere, 205.000 de comutatoare, 2.200 de substaţii primare (interconectarea între reţeua de înaltă tensiune şi cea de medie tensiune) şi 13.500 substaţii secundare (de la medie la joasă tensiune).

Toate activităţile cu clienţii, inclusiv call-centerele sunt gestionare remote, comunicarea se face exclusiv pe canale digitale, iar toate aplicaţiile informatice de bază pe care le foloseşte compania sunt în cloud.

Enel are capacităţi de generare a energiei electrice de 84.800 MW, are un număr de 64 de milioane de clienţi, şi a distribuit în 2019 504 TWh de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *