Corina Popescu va conduce Electrica SA pentru următorii patru ani. Primele declaraţii

In cadrul sedintei din data de 23 ianuarie 2019, Consiliul de Administratie al Electrica S.A. a hotarat numirea doamnei Georgeta Corina Popescu, cetatean roman, in calitate de director general al Electrica SA, incepand cu data de 1 februarie 2019, pentru o perioada de patru ani, arată un comunicat al companiei trimis BVB.

„Ca profesionist m-am format în Electrica, iar faptul că după ani mă întorc în această companie reprezintă pentru mine cu adevărat o mare onoare. În același timp, simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piața de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esențial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri”, a declarat Corina Popescu, în comunicat.

Corina Popescu a preluat mandatul de la fostul disrector general Cătălin Stancu, în luna noiembrie, după ce acesta din urmă a renunţat la post în urma unei înţelegeri amiabile, dar mandatul ei era interimar.

De la data de 1 iunie 2018, Georgeta Corina Popescu ocupa poziţia de director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Este absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, iar cariera profesională început-o în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti. Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcţii importante în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV. În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 preşedinte al Directoratului Transelectrica, de unde a plecat în 2018.

Grupul Electrica oferă servicii unui număr de peste 3,7 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *