Corina Popescu și Cristian Bușu și-au înființat și firmă de furnizare de energie electrică și au luat licență

ANRE a acordat, săptămâna trecută, licență de furnizare de energie electrică firmei Swift Spot SRL, potrivit datelor publice

Swift Spot SRL este o societate deținută 100% de firma Swift Energy SRL, companie de consultanță, cele două companii având aceeași adresă, și a fost înființată în luna aprilie.

Înființată cu un an în urmă, Swift Energy SRL are patru acționari, fiecare cu câte 25% din capital, potrivit Termene.ro. Doi dintre ei sunt nume foarte cunoscute în piața de energie.

Primul este Corina Popescu, fost director general al grupului Electrica și, anterior, director general al Transelectrica și secretar de stat în Ministerul Energiei. Al doilea este Cristian Bușu, și el fost secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al Consiliului de Administrație al Electrica.

Swift Energy a fost înființată în toamna anului trecut, în septembrie. Alături de Swift Spot, care și-a luat recent licența de furnizare, firma mai controlează și Swift Gruiu Solar Park SRL, o companie care, potrivit informațiilor noastre, ar avea în dezvoltare (nu este în stadiu foarte avansat) un parc de 2 MW.

Potrivit Profit.ro, care a poublicat prima știrea, ceilalți doai acționari sunt, alături de Corina Popescu și Cristian Bușu, Silviu-Bogdan Nicolae (fost general SIE în rezervă) și Nicolae Mergeani, unul dintre acționarii grupului de firme care dețin și operează cluburile și restaurantele Fratelli.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *