Corina Popescu preia funcţia de director general al Electrica

Consiliul de Administraţie al Electrica SA şi directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării, începând cu data de 1 noiembrie 2018, iar funcţia de director general interimar al companiei a fost preluată de Georgeta Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, a anunţat, marţi, Electrica. 

„Consiliul de Administraţie va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, pe doamna Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica”, se arată într-un comunicat al societăţii.

Preşedintele CA al Electrica SA, Elena Doina Dascălu, a precizat că pe durata mandatului, Cătălin Stancu a iniţiat schimbări semnificative care au îmbunătăţit procesele şi modalităţile de lucru, „generând performanţă în viitor”. „El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări. Îi dorim lui Cătălin mult succes în proiectele sale viitoare’, a declarat Dascălu.

Cătălin Stancu, care a ocupat timp de doi ani funcţia de director general, a declarat: “A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie și, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta. Sunt convins că am făcut mulți pași pentru dezvoltarea și modernizarea Electrica, confirmați de rezultatele financiare actuale. Doresc companiei o evoluție tot mai bună în viitor”.

De la data de 1 iunie 2018, Georgeta Corina Popescu ocupă poziţia de director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Este absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, iar cariera profesională început-o în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti. Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcţii importante în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV. În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 preşedinte al Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica oferă servicii unui număr de peste 3,7 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Grupul Electrica a raportat un profit net consolidat de 210 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere de peste 26 de ori faţă de perioada similară din 2017, conform datelor financiare publicate de companie.

Profitul obţinut la şase luni reprezintă 83% din profitul net consolidat bugetat pentru anul 2018.

1 Comment

  1. PSD se da peste cap si da afara toti oamenii compententi care nu ridica osanale si sifoneaza bani pentru daddy&valcov.
    la ce e nevoie de un proces „transparent” cand tu, de fapt, ai un CEO competent in post?
    psd=cancerul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *