Corina Popescu, fost director general al Transelectrica până luna aceasta, va conduce Electrica Muntenia Nord

După ce a fost schimbată din funcţia de director general al Transelectrica, Corina Popescu părăseşte operatorul de transport şi sistem pentru a deveni director al uneia dintre cele trei sucursale de distribuţie ale Electrica, respectiv Muntenia Nord

Corina Popescu va ocupa fucţia de director general al Electrica Muntenia Nord începând cu data de 1 iunie, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Ea a ajuns acolo în urma unor proceduri de selecţie competitivă, pe care le-a trecut, au mai supus sursele noastre.

Contactată, Corina Popescu a spus doar că luni va apărea un comunicat al Transelectrica pe tema plecării ei.

La începutul acestei luni, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis schimbarea din funcţie a Corinei Popescu.

„Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informeaza actionarii si investitorii ca, prin Decizia 38 din data de 04 mai 2018, Consiliul de Supraveghere atribuie functia de Presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, incepand cu data de 07 mai 2018, domnului Rusu Adrian-Constantin.

Incepand cu data de 07 mai 2018, inceteaza functia de Presedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societatii al Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA a doamnei Popescu Georgeta-Corina”, se arăta  în comunicatul Transelectrica.

Corina Popescu a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, în timpul guvernării tehnocrate. A fost numită director general al Transelectrica vara trecută.

În condiţiile în care veniturile Transelectrica au fost reduse de reglementator, iar Guvernul a aplicat şi aici politica de a primi sub formă de dividende aproape tot profitul companiei, Corina Popescu a  atras atenţia public că această politică trebuie schimbată.

„Pentru Transelectrica a început perioada de pay-back pentru randamentele realizate mai mult decât cele reglementate. Scăderile de tarif sunt rezultatele unor acţiuni sau decizii luate în anii anteriori, iar faptul că această companie a realizat atunci randamente mai mari decât cele reglementate ne expune la un risc mai mare. Trebuie să se înţeleagă foarte clar că Transelectrica este o companie de utilităţi strategică şi care trebuie să aibă un comportament PREDICTIBIL şi SUSTENABIL pe termen mediu şi lung. Ceea ce ne propunem în continuare să facem este să dirijăm Transelectrica spre acest tip de comportament”, a explicat Popescu, în luna februarie.

„Este clar că în acest moment Compania are nevoie de o REDEFINIRE, are nevoie să-şi schimbe complet modul în care funcţionează. Anul trecut, am realizat o serie de analize şi am schimbat proceduri, pentru a demara o restructurare a Companiei, pentru a o putea readuce pe PANTA NORMALĂ DE FUNCŢIONARE. Însă a susţine acest proces de reorganizare şi eficientizare în acelaşi timp cu angajamentul de a ne îndeplini obligaţiile transmise la începutul perioadei de reglementare este o misiune foarte dificilă. (…) Este vital pentru Transelectrica să dezvolte o VIZIUNE ORIENTATĂ SPRE INVESTIŢII, să îmbunătăţim substanţial cunatumul investiţiilor şi ne canalizăm toate eforturile pe această direcţie. De asemenea, ne vom concentra pe un proces serios şi fundamental de reorganizare. Este nevoie de o structură mai flexibilă şi mai eficientă. Am început un plan de restructurare, reorganizare – în primul rând prin responsabilizarea managementului la toate nivelurile în companie” spunea atunci Popescu.

Electrica Muntenia Nord, pe care o va conduce fostul director al Transelectrica, este una dintre cele trei societăţi de distribuţie operate de Electrica SA, societate privatizată prin Bursă, dar la care statul este în continuare cel mai mare acţionar.
Compania asigură distribuţia de energie în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Galaţi, Brăila şi Vrancea, unui număr de 1,3 milioane de clienţi. În 2017, societatea a avut venituri de 863 de milioane de lei şi un profit operaţional de 155 de milioane de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *