Corina Popescu, Electrica: Urmărim să investim în centrale pe gaze, pentru a ne echilibra producţia de energie regenerabilă

Electrica urmăreşte să investească în centrale de generare a energiei pe gaz, cu pornire rapidă, pentru a-şi echilibra producţia de electricitate din surse regenerabile, a declarat, joi, Corina Popescu, CEO al Electrica, într-o conferinţă online.

„Nu pot vorbi despre proiecte concrete, fiind companie listată, ci doar despre strategia noastră. Ne uităm inclusiv la unele centrale de producere a energiei pe gaze, pentru a ne echilibra producţia de energie din surse regenerabile, poate cu pornire rapidă”, a arătat ea la o conferință organizată de Eiurogas și ACUE

Potrivit acesteia, este nevoie de soluţii pentru a echilibra producţia de regenerabile, iar, pentru România, aceste soluţii vor fi gazul.

Corina Popescu nu a menționat despre ce investiție este vorba, dar, la începutul acestui an, Electrica era interesată să participe, împreună cu Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) la un proiect ce viza o nouă centrale pe gaze, la Fântînele în județul Mureș, pe amplasamentul vechii termocentrale închise în anii ’90, activ care este deținut acum de Electrocentrale Grup, companie desprinsă din vechea Termoelectrica, acum în subordinea Ministerului Economiei. Proiectul viza construirea a unei centrale cu turbine de gaze în ciclu combinat (CCGT) cu putere instalată de minimun 250 MW, dar discuțiile de la începutul anului nu au avansat în niciun fel. Ideea ar fi fost ca finanțarea să fie asigurată, măcar parțial, prin Planul Național de Investiții, deci din banii obținuți din vânzarea certificatelor de CO2.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *