UPDATED Corina Popescu a fost demisă de la conducerea Electrica. Va pleca cu 400.000 de euro, în locul ei ar veni un director de la Hidroelectrica – surse

Consiliul de Administrație (CA) al Electrica SA a decis revocarea din funcția de director general al Electrica a Corinei Popescu, înainte de terminarea mandatului, potrivit unor surse apropiate situației. UPDATE la finalul textului.

CA a decis azi schimbarea Corinei Popescu, cu patru voturi pentru și trei împotrivă, înainte de terminarea mandatului. Din data de 1 februarie 2019, Corina Popescu ocupa funcția de Director General al companiei Electrica, pentru un mandat de 4 ani. Cum revocarea este fără cauză, adică nu din motive imputabile ei, Popescu va primi despăgubirile din contract, circa 400.000 de euro, potrivit surselor noastre.

Corina Popescu va mai deține funcția până în jurul datei de 16 mai, când compania va prezenta rezultatele financiare pentru primele trei luni.

Potrivit surselor noastre, CA ar fi decis ca în locul ei să fie numit la conducerea companiei Alexandru Chiriță, care este acum angajat Hidroelectrica în funcția de Data Protection Manager.

Electrica ar urma să publice în curând la BVB un raport curent cu deciziile CA.

UPDATE: Comunicat de presă al companiei, se confirmă cele relatate de noi anterior

Iată comunicatul companiei:

„Electrica informeaza actionarii si investitorii asupra faptului ca, in cadrul sedintei din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administratie al Societatii (CA) a hotarat revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din functia de Director General, fara justa cauza, incepand cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentand ultima zi in care contractul de mandat produce efecte.

Totodata, CA a hotarat numirea dlui. Chirita Alexandru-Aurelian, cetatean roman, in calitate de Director General interimar, incepand cu data de 17 mai 2022, pentru o perioada de 3 luni, sau pana la numirea unui nou Director General, respectiv pana la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocarii mandatului acordat oricand in perioada de 3 luni.

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare si Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru pozitia de Director General.

Consiliul de Administratie al Electrica ii multumeste doamnei Popescu pentru activitatea desfasurata in cadrul Grupului si ii doreste succes in proiectele viitoare”

5 Comments

  1. Honi soit qui mal y pense, da’ mie treaba asta imi pare ca poate fi cel mai bine descrisa cu termenul argotic „bara-bara”.
    Nu sunt deloc un fanboy al Corinei Popescu, mai degraba dimpotriva, dar nu pot sa nu constat cateva lucruri:
    – femeia mai avea mai putin de noua luni pana la expirarea de drept a mandatului.
    – habar n-am ce salariu are/avea (ca de bonusuri oricum nu mai putea fi vorba, data fiind situatia actuala a firmei si a industriei), dar pare extrem de improbabil ca avea peste 40000 euro/luna
    – asa ca mai bine vorbim cu doamna Corina si-i propunem asa – sunteti de acord sa va folosim pe post de acar Paun, sa spunem ca de-aia merge prost Electrica, pentru ca e condusa de dvs., nu pentru ca am fi gresit noi ceva (noi guvernul, parlamentul, alti pitifelnici). Inghititi galusca si faceti ciocul mic, iar la schimb noi va dam (din banii firmei, bineinteles, ca doar n-om fi prosti) ceea ce in lume se cheama fie deal sweetener, fie, mai adecvat, golden parachute… o suma pe care, la cum arata lucrurile, n-ati fi castigat-o nici trudind inca 2-3 ani pe pozitia actuala.

    Uitandu-ma cine ar urma sa fie inlocuitorul, devine destul de clar si cine-ar putea fi autorul moral al mantzogariei de mai sus.

  2. Pai , problema e ca Electrica merge prost din cauza Managementului nu din cauza Guvernului.
    Nu au nici cea mai vaga idee sa actioneze pe o piata libera , sunt ramasi in anii ‘90 cu organizare si angajeaza incompetenti pe pile .
    Problema este ca trebuie concediat tot Managementul nu foar CEO-ul .

    1. Ma tem ca aveti oarece lacune in materie cunostinte despre cum merg treburile in industria asta.
      Haideti sa va explic eu in doar trei paragrafe cum e cu piata libera zilele astea, dupa care, in calitatea dvs. de om care stiti cum e cu managementul si cu piata libera, ne spuneti ce-ati fi facut dvs. in locul doamnei cu pricina (care, repet, nu e deloc printre managerii mei preferati).
      1. Electrica e o firma (ferm controlata) de stat. Vine unul „cu pile” (hai sa spunem un fost presedinte ANRE, nu spui cine, persoana importanta) care a ramas fara coledzi, vb lui nenea Iancu. Vine cu tzidula verbala de la un anume ministru (alta persoana importanta, nu spui nici acum cine) sa fie facut Mare Sef la Electrica.
      Ce faceti dvs. in aceasta situatie, d-le CEO?
      2. Vine o companie de stat falita de doua decenii (si nu vine una, vin doua, vin noua) pe care nu o accepta nimeni drept client – pentru ca se stie aprioric ca n-o sa-si plateasca in veci facturile. E falita, dar are sprijin neconditionat de la X si Y si Z pitifelnic din Guvern sau/si Parlament, ca, deh, problemele sociale, voturile…
      Ce faceti dvs. in aceasta situatie, d-le CEO?
      3. Si cireasa de pe tort, Guvernul te obliga PRIN LEGE/OUG sa vinzi energia electrica MULT sub costuri (nu doar pe Electrica, ci pe toata lumea), urmand ca el, Guvernul, sa-ti ramburseze diferenta intre cat te costa pe tine energia si cu cat o vinzi. Totul bine si frumos, cu exceptia faptului ca, de jumatate de an trecute fix, guvernul tot „uita” sa ramburseze diferenta cu pricina. Dupa socotelile mele, guvernul n-a rambursat nici macar 1% din ce datoreaza companiilor din acest domeniu (daca nu ma credeti, stricati o intrebare la furnizorul dvs. de electricitate sau gaz) – si vorbim de MILIARDE DE EURO. Asa ca pierderile se tot acumuleaza – iar Electrica, fiind cel mai mare jucator din aceasta industrie, fireste ca acumuleaza si cele mai mari pierderi.
      Ce faceti dvs. in aceasta situatie, d-le CEO?

      Stiu ce faceti. Ca om cu printipuri, cititor de Kant cu legea morala la purtator, va dati demisia in secunda doi. Urmeaza altul, care mosteneste fix aceleasi probleme insolubile si care, tot ca om cu printipuri, Kant, aia-aia, isi da si el demisia. Tot in secunda doi. Om cu printipuri dupa om cu printipuri, secunda dupa secunda si demisie dupa demisie, pana la urma tot o sa se gaseasca una sau unul pentru care jumatatea aia de milion de euro o sa fie suficient de tentanta incat sa le dea dreak de printipuri si sa joace cum i se canta.
      Asa ca d-na Corina n-o fi ea perfectiunea intruchipata, dar nici principala vinovata pentru tot dezastrul asta nu e. Vinovat este „sistemul” care permite pitifelnicilor politici sa faca o gramada de mizerii cu mainile altora.
      Acu’ sper ca ati priceput de ce o mare grija a Guvernului a fost sa anuleze cat de repede posibil legea sau ordonanta aia cu numirile pe baza de concurs la companiile de stat. Ce dreak, doar e companie de stat, compania noastra, adica, zicea domnul ministru…

  3. Multa lume zice ca e o profesionista, o fi!!, mie nu mi-a lasat aceasta impresie. Cu toate numirile politice facute de ea a dus grupul Electrica cu oistea in gard. Ce-o sa faca d moldovan acum? ca prea taia si spanzura la umbra prietenei popescu!. De ce ia acesti bani desi mai are putin pana la sfarsitul mandatului, sa intrebam CA-ul care este in majoritate numit de statul roman deci este pus politic. Si predecesorul sosit din eon a plecat cu sacosa de bani.

    1. Nici mie nu mi s-a parut vreodata ca ar da-o profesionalismul afara din casa. Sau, poate mai bine spus, aceasta palarie a fost mult prea mare pentru dansa.
      Dar acuzatia conform careia „toate numirile politice facute de ea a[u] dus grupul Electrica cu oistea in gard” este incorecta si nedreapta. Din cate stiu, CP nu e om politic, asadar n-avea cum sa faca numiri politice. Aaaa, ca anumiti politicieni au „convins-o” sa faca numirile pe care le voiau ei, asta-i alta poveste.
      Stiti vorba aia, presupun – nu armele omoara oameni. Oamenii omoara oameni. Asa si aici. Politicienii sunt cei care fac numiri politice, chiar daca prin intermediari.
      Cat despre sacosa cu bani, v-ati raspuns si singur si am raspuns si eu mai sus – sacosa cu bani este pretul compromisului, pretul printipurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *