Cooperativa de Energie a cumpărat  Apuron Energy și devine furnizor în sistem cooperatist

Cooperativa de Energie a finalizat recent achiziția firmei Apuron Energy și astfel intră direct pe piață, ca primul furnizor cooperatist din România, de energie 100% verde, cu certificate de origine, se arată într-un comunicat de presă.

În luna iunie, vor fi lansate ofertele comerciale pentru persoanele fizice, juridice, cât și pentru prosumatorii care vor dori să-și mute contractele de electricitate de la furnizorul actual la cooperativă.

Banii pentru achiziția furnizorului Apuron Energy au venit sub formă de împrumut de la membrii cooperativei si de la Som Energia, cea mai mare cooperativă de energie verde din Spania. La finalul perioadei de creditare, Cooperativa de Energie va înapoia sumele primite cu dobândă. Astfel, membrii care au acordat un împrumut pe o perioadă de un an vor primi o dobânda de 3,7% pe an, iar cei care  au acordat un împrumut pentru o perioadă de cinci ani vor primi 5,2% pe an.

“Suntem mândri că am reușit să intrăm pe piață prin ajutorul comunității, care a răspuns pozitiv apelului nostru de a strânge suma necesară achiziției firmei de furnizare. Pe lângă ofertele comerciale în zona de furnizare, ne dorim să lansăm cât mai repede alte proiecte de investiții în câmpuri de panouri fotovoltaice, pentru a deveni și producători de energie verde. Obiectivul nostru principal este să facilităm și în țara noastră tranziția energetică către o piață acoperită 100% cu energie din surse regenerabile, în care cetățenii să joace un rol activ”, a declarat în comunicat Victor Iancu, Președintele Cooperativei de Energie.

Cooperativa de Energie este primul furnizor cooperatist din România de energie 100% verde, certificată, la un preț corect, fără taxe ascunse și cu un customer-service de calitate. Este prima comunitate de energie din România deținută direct de cetățeni, care participă împreună la tranziția energetică către energie regenerabilă și democrație energetică. Membrii cooperatori (viitorii clienți de energie) au putere de vot egală, indiferent de aportul la capitalul social (1 membru, 1 vot) și au acces transparent la toate informațiile despre business.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *