Contracte pentru reabilitarea a 7,4 km de conducte de termoficare din București, scoase la licitație de Primărie. Vor fi patru noi șantiere

Primăria Capitalei a scos la licitație contractele de reabilitare a 7,4 km din rețeaua primară de termoficare, după cum a anunțat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Iată ce a scris primarul pe facebook

“Am lansat în SEAP procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea rețelei primare de termoficare pe o lungime de 7,4 km, parte a obiectivului de investiții ”Modernizare magistrale de termoficare aparținând S.A.C.E.T. București”.

Procedura a fost împărțită în 4 loturi, cu o valoare totală a investiției de 166.817.747,23 lei fără TVA.

Zonele care sunt cuprinse în acest proiect sunt: Șoseaua Colentina, str. Doamna Ghica, Bd. Lacul Tei, Calea Călărași, str. Matei Basarab, str. Delea Noua, str. Theodor Speranția.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 07 iunie 2023”

Potrivit anunțului publicat în sistemul electronic de achiziții publice, termenul-limită de depunere a ofertelor este 7 iunie.

În luna martie, Nicușor Dan spune că în acest an se vor deschide mai multe șantiere de termoficare în București și a dat asigurări că iarna viitoare ma fi mai bine din punct de vedere al asigurării energiei termice în Capitală.

“Ţinta noastră a fost să facem 50 pe an. Nu ne-am atins ţinta (…) 2021 a mers cumva din inerţie. Toate lucrările erau atribuite la o companie, Energetica, compania noastră, care funcţionează, dar care nu avea capacitatea să ducă mai multe şantiere. Şi în 2021 abia am făcut achiziţiile publice şi în 2022 eram gata să începem în primăvară, numai că a venit războiul din Ucraina, s-a afectat circuitul de materiale de construcţii, mai ales pe ceea ce înseamnă conducte”, a precizat atunci Nicuşor Dan.

Primarul a vorbit şi despre ţinta sa pentru acest mandat.

”O să fie vreo 150, aş zice eu. Poate, poate 180 de ordinul ăsta de noi (…) există un indicator câtă apă pierzi. Gabriela Firea a plecat cu un undeva pe la 28-30% şi a ajuns la 37%. O să vedem în 2022, că nu avem încă bilanţul. În 2021 nu a mai crescut. Deci iarna lui 2021- 2022 a fost puţin mai bună decât iarna 2020-2021. Şi iarna asta a fost sensibil mai bună”, a mai afirmat primarul general.

Întrebat cum va fi iarna viitoare în Bucureşti, edilul a dat asigurări că va fi ”mult mai bine”.

”O să fie mai bine, mult mai bine, pentru că pleacă şi aceste proiecte care sunt finanţate cu fonduri europene. Deci, spre deosebire de anul trecut, când am avut vreo cinci şantiere mari, anul ăsta o să avem vreo 12 şantiere mari ”, a anunţat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *