Contracte atribuite pentru modernizarea a încă 15 km de rețea de termoficare în București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că au fost atribuite contractele pentru modernizarea a patru loturi de reţea de termoficare, totalizând 14,8 kilometri, potrivit Agerpres

Investiţia beneficiază de finanţare de la Ministerul Dezvoltării în proporţie de 85%. Cele patru loturi fac parte din proiectul „Modernizare magistrale de termoficare aparţinând S.A.C.E.T. Bucureşti”, cu o lungime totală a conductelor de 18,4 km. Acest proiect conţine şi un al cincilea obiectiv, la care se lucrează deja, pe Bulevardul Timişoara.

„Încă 14,8 km de reţea de termoficare vor fi reabilitaţi cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării în proporţie de 85%. Achiziţia a fost împărţită în patru loturi. (…) Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului administrativ de începere”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook.

Cele patru loturi includ:

– 5,92 km pe artele bd. Chişinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răuşeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga;

– 4 km la intersecţiile dintre bd. Basarabia cu bd. Chişinău, bd. Basarabia cu str. Morarilor, bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan;

– 0,62 km pe str. Ion Berindei şi la intersecţia dintre str. Ion Berindei cu str. D-na Ghica;

– 4,2 km pe str. Theodor Speranţia, Calea Călăraşilor şi str. Matei Basarab.

Pe 2 octombrie, Nicuşor Dan anunţa că peste 650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor, au fost montaţi în galeria de termoficare pe bulevardul Timişoara, pe Magistrala I Vest, care asigură distribuţia agentului termic din CET VEST către toate cartierele din vestul Capitalei.

„Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii au dezafectat deja 1.400 de metri de ţeavă veche, ruginită, din totalul celor 3,6 km de traseu, ce va fi complet modernizat. Se lucrează contratimp la montarea a trei lire (bucle de compensare a presiunii), deoarece conducta subtraversează bulevardul şi impune săpături în carosabil şi blocarea unei benzi de circulaţie”, scria edilul general, pe Facebook.

Modernizarea acestui tronson pe Magistrala I Vest va crea premisele furnizării de energie termică, fără avarii şi sincope, chiar din această iarnă, pentru locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Ghencea şi Rahova, adăuga Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *