Consumul de energie al țării a scăzut în aprilie cu 14%, efect al pandemiei de coronavirus. Aproape minus 1.000 MW orari

După o scădere de 5-7% în ultima perioadă a lunii martie, în aprilie situația este mult mai proastă.

În perioada 1-13 aprilie 2020 consumul mediu orar de energie electrică al României a fost de 5.963 MWh, potrivit datelor Transelectrica, oferite la solicitarea noastră. În aceeași perioadă a anului 2019, 1-13 aprilie, consumul mediu orar a fost la 6.921 MWh.

Așadar, în aceste prime 13 zile din aprilie, în care economia României este afectată din plin de efectele pandemiei de coronavirus, se cosnumă la o putere medie orară cu aproape 1.000 MW mai mică decât cea din anul trecut. Sau, altfel spus, avem o scădere a consumului de energie electrică de 13,8%.

Situația este mult mai proastă decât cea înregistrată în luna martie. După cum am scris în acest text, în prima parte a lunii trecute, când încă nu eram influențați la nivel economic de efectele pandemiei, consumul chiar crescuse, iar în ultima parte scăderile au fost cuprinse între 5 și 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *