Consumul de electricitate creşte vertiginos şi se apropie de pragul de 10.000 MW. Totuşi, România exportă acum energie electrică

În această dimineaţă, consumul de energie electrică a depăşit 9.500 MW, cel mai mare din acest an, pe fondul temperaturilor scăzute. Dat fiind aportul semnificativ al turbinelor eoliene, chiar şi acest consum, România este exportator de energie electrică.

De la ora 09.00 dimineaţă, consumul de energie electrică al României este de peste 9.500 MW putere orară, pe fondul temperaturilor scăzute, potrivit datelot Transelectrica. Totuşi, România este exportator net de energie electrică, pe fondul unei producţii mari, generată de turbinele eoliene.

Astfel, la ora 09.32, consumul era de 9.521 MW, dar producţia de electricitate era de aproape 11.000 MW, astfel că, la acel moment, România exporta energie la o putere orară de peste 1.400 MW, echivalentul  capacităţii celor două reactoare nucleare de la Cernavodă.

Prima sursă de generare de energie electrică erau, la acea oră, hidroecentralele, cu peste 2.600 MW, urmate de turbinele eoliene, cu 2.470 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *