Constantin Duluțe, odinioară cel mai mare latifundiar al țării, intră în afaceri cu energie regenerabilă

Constantin Duluţe, unul dintre cei mai puternici antreprenori români, cunoscut mai ales pentru afacerile în domeniul agricol, intră și în afaceri cu energie, cu un asociat care este implicat în 15 astfel de business-uri.

Constantin Duluțe a fondat, alături de Lucian Zlate, firma Ela Energy VS SRL, cu sediul social în județul Vaslui, județ în care Duluțe își are și domiciliul, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Firma, înregistrată la începutul lunii noiembrie, are ca obiect principal de activitate “producția de energie electrică”, deci cel mai probabil cunoscutul om de afaceri din agricultură intenționează să facă business și în secorul energiei regenerabile. Duluțe este și administrator al firmei nou-înființate, iar acțiunile sunt împărțite în mod egal între el și Zlate.

Potrivit Termene.ro, Duluțe mai apare acționar minoritar (4%), într-o singură firmă din domeniul regenerabilelor (Wind Activa Management din București), unde partenerul său Zlate are 21% din capital, fiind al doilea cel mai mare acționar. Ela Energy VS este însă singura la care Duluțe are 50% și este și administrator.

Asociatul său Lucian Zlate apare însă acționar (minoritar) și uneori și administrator în mai multe companii din sectorul regenerabilelor – noi am reușit să identificăm nu mai puțin de 15, în care Zlate este acționar minoritar, toate înregistrate în zona București – Ilfov.

De asemenea, Zlate a activat și pe piața imobiliară, fiind unul dintre acționarii firmei Ad Astra Partners, cea prin care se ridica în 2015 Cartierul Solar cu peste 1.000 de locuinţe în Bucureşti. 

Constantin Duluțe, un apropiat al defunctului Culiță Tărâță, este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul agricol, cunoscut mai ales pentru că, prin firma sa, Agricost SA, avea concesionată aproape toată Insula Mare a Brăilei, respectiv 57.000 de hectare.  Ulterior, în 2018, Duluțe a vândut business-ul companiei Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, pentru 200 de milioane de euro.

Potrivit Termene.ro, Duluțe mai are 10% din acțiunile Agricost SA și participații la mai multe companii din industria alimentară precum Agroexpert SRL, Agroaliment SRL, Vinicola Averești SA, Podgoria Huși SA, Utilave Prest SRL (peisagistică) și nu numai.

sursă foto: Agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *